banner137
banner25

Vali Şahin
 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İşkur ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Düz Dikiş Makinacılığı” kursunu bitiren kadın kursiyerlere belgelerini verdi. Kurs bitiminden hemen sonra iş sahibi olacak 13 kadın kursiyerin, ekonomik olarak evlerine katkıda bulunacak olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Vali Şahin, “Para bir güçtür, paranın gücü erkeğin fendini yener” dedi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen belge ve protokol törenine Vali Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. A. Muhsin Kişioğlu ve kursiyerler katıldı. İşkur ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 45 gün boyunca gördükleri dikiş kursundan sonra hemen istihdam edilecek olan ve yaşları 17 ile 50 arasında değişen 13 kursiyer dün belgelerini Vali Şahin'in elinden aldı.

Kursiyerlere belgelerini vermeden önce konuşan Vali Şahin, kursa katılıp başarılı olan kadınların her birinin evlerine katkıda bulunacak olmasının mutluluk verici olduğunu ve kadınların ekonomik olarak güçlü olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin evde söz sahibi olacağının göstergesi olduğunu belirten Vali Şahin şöyle devam etti:

“Çünkü para bir güçtür, paranın gücü erkeğin fendini de yener. Bu vesileyle kursiyerlerimizin işe de yerleştirilmeleri beni son derece sevindirdi. Artık siz de milli ekonomiye büyük katkınız olacak. Buradan anlaşılıyor ki Türkiye'de kalifiye eleman eksikliği var. Hem de had safhada var. İşte bu insan eksikliğini karşılamak için eski adıyla Kız Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri iyi bir şekilde donatılmıştır. Ama esas sizin fiilen öğrenmeniz başka. Ben bu kursların sayılarının artmasını diliyorum.”

Vali Şahin daha sonra kursiyerlere kurs bitirme belgelerini verdikten sonra hepsine teşekkür etti ve yeni iş hayatlarında başarılar diledi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30