banner137
banner25

Vali Şahin “Edirne’de göçmen görmeyeceksiniz!”

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,son günlerde kent merkezinde sayılar bir hayli fazla olan Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere,yasa dışı yollardan ülkemize gelen ve sınırlarımızdan yine yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri görmenin mümkün olmayacağını kaydetti.

Vali Şahin yaptığı açıklamada son zamanlarda kent içinde çok sayıda yabancı uyruklu şahsın gerek cami bahçelerinde gerekse başka yerlerde gördüklerini belirterek “bu konuda bazı düzenlemeler yapıyoruz. Bende dün birkaç yere gittim ve gördüm. Bangladeşli, Suriyeli, Mısırlı kişiler var.Bunlar ne yer ne içer? Bende hayret ettim. İnsanın acıma duygusu da var. Ne yapacağız bilmiyorum ama ilimizde çok az. Üç kere toplayarak Mardin’e, Urfa’ya kamplara gönderdik. 150-200 kişilik gruplar gönderdik.Şu anda da yine gruplar var bunları geri gönderme merkezimizde tutuyoruz.Dışarıda dolaşanları ileriki günlerde toplayıp Mardin, Urfa taraflarındaki kamplara göndereceğiz. Onların esas yerleşim yerleri kamplardır. Zaten İçişleri Bakanlığı da bunlarla ilgili bir emir çıkararak, bunların serbest dolaşımlarını engelleyeceği diğer ülkeler statüsüne getirecek. O zaman belki de Türkiye’nin hiçbir yerinde Suriyeli görmek mümkün olmayacak”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30