banner137
banner25

Vali Duruer
 Vali Duruer “ağaç konusundaki hassasiyet can ve mal emniyetini önleyemiyor”

 

Dün akşam saatlerinde meydana gelen ve bir kişinin ölümü 13 kişinin yaralanması ile sonlanan olayda enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına sonrasında kentte bazı caddelerin üzerinde bulunan çok sayıda ağaç yıkılırken, Meriç Nehri kenarında bir çay bahçesinin içinde bulunan ağacın yıkılması ise can aldı.

Söğüt ağacı olduğu belirtilen ağacın şiddetli rüzgara dayanamaması sonrasında kökünden yıkılması ve o esnada çay bahçesinde oturan vatandaşların üzerine düşmesi çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.Saat 22:30 da meydana gelen olayda şiddetli rüzgarın devirdiği ağaç çay bahçesinde oturan vatandaşların üzerine düştü.Korku ve paniğin hakim olduğu olayda ağacın üzerine düşmesi sonucu 13 kişi yaralandı, bir kişi yaşamını yitirdi.Olay yerine gelen ekiplerin uzun süren arama çalışmaları sonrasında kayıp olduğu belirtilen 23 yaşındaki gencin cansız bedenine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre annesi ve kız kardeş ile beraber günübirlik Edirne’ye gelen Yunanistan’ın Gümülcine şehri Ambar köyünde ikamet eden Aynur,Pınar ve Ufuk Mumcu alışveriş sonrasında Meriç nehri kenarında bulunan çay bahçesine geldiler.Akşam iftarını yaptıktan sonra bir süre oturan aile rüzgarın şiddetini arttırması ile bir anda devrilen ağacın çökerttiği çatının altında kaldı.Ekiplerin olay yerine gelmesi ile başlayan arama çalışmalarında yaralılar tek tek çatının altından çıkartılırken Mumcu ailesinden anne Ayfer ve kız kardeş Pınar’da yaralı olarak bulundukları yerden çıkartıldılar.Ancak Ufuk’un yanlarında olmadığını belirten aile çocuklarının bulunması için yardım istedi.O an yaşana kargaşadan çok sayıda kişinin hastaneye sevk edildiğini ve çocuklarının hastanede olabileceğini belirten kurtarma ekipleri anne ve kız kardeş hastaneye gönderip tedavi altına alınmalarını sağladılar.Arama kurtarma çalışmalarına hız veren  ekipler yaklaşık 5 saat süren arama sonrasında anne ve kız kardeşlerinin çıkartıldığı yerden Ufuk Mumcu’nun cansız bedeninin çıkarmayı başardılar.Yapılan ilk incelemede teras şeklinde nehre doğru olan balkon zeminin ağacın devrilmesi ile Ufuk ve ailesinin oldu masanın bulunduğu yeri çökerttiği ve Ufuk’un çöken yerin arasında ağacın altında kaldığı anlaşıldı.Sabaha kadar süren çalışmalarda arama tamamlanırken enkaz kaldırma çalışmaları da günün ilk ışıkları ile başladı.

Edirne’de göreve geldiği günden buyana çok sayıda vasfını yitiren ve tehlike yaratan ağacı kestiren ve tepkilere neden olan Edirne Valisi Hasan Duruer olay yerine gelerek yaptığı inceleme sonrasında ne kadar haklı olduğunu gördüğü manzara ile kanıtlamış oldu. Vali Duruer burada yaptığı açıklamada “her şeyin bir ömrü olduğu gibi belli ağaçlarında ömürleri var.Söğütlerinde ömürleri benim bildiğim kadarı ile söylüyorum uzmanına sormak lazım; genellikle 50-60 yaşındadır. Daha sonra çürür ve çürüdükten sonrada can ve mal emniyeti açısından tehlike arz etmektedir.En azından bunları belli bir boyda budamak gerektiğini sürekli bir şekilde söylüyoruz.Fakat vatandaşların ağaç konusundaki hassasiyeti can ve mal emniyetini önleyemiyor”şeklinde konuştu.

Hastaneye kaldırılan 13 kişiden 7 sinin tedavilerinin yapılarak taburcu edildiği,diğer yaralıların müşahede altında tutulduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı, yaşamını yitiren Ufuk Mumcu’nun ise yapılan otopsinin ardından cenazesinin Gümülcine’den gelen dedesine teslim edilerek Gümülcine’ye gönderileceği öğrenildi. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alakaya çay 11 yıl önce

alakaya çay demle! sözde silüet adına yapılıp yeni binalara bişey denmezken kendiliğinden veya rüzgarla devrilmemiş bir ağacı valiye bağlamak yersiz. o rüzgarla devrilebilecek çürümüş bir kavak ağacı değildi. ayrıca külliyen yalan valinin kestirdikleri vasfını yitiren falan değil okullarda meyve veren ağaçları ve köprü kıyısındaki sağlam ağaçları kesti.

banner30