banner137
banner25

Vali Duruer ziyaretlerine devam ediyor!
Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki 20 kişilik heyet, 11 Nisan 2013 Perşembe günü Bulgaristan’ın Burgaz kentine bir günlük resmi ziyarette bulundu.
 
            Göreve başladığı günden bu yana komşu ve balkan ülkeleriyle ikili işbirliğinin geliştirmesi için yoğun çalışma yapan Duruer, bu kapsamda Yunanistan ve Bulgaristan’ın değişik kentlerine ziyaretlerini sürdürüyor.
 
            Bu ziyaretlerin sonuncusu ise Bulgaristan'ın Burgaz kentine yapıldı. Programa Vali Duruer’in yanı sıra Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi elçi Metin Kılıç, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu katıldı.
Programda ilk ziyaret Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğu Cem Ulusoy’a yapıldı.
           
             Bölgede yaşayan soydaşların temsilcileriyle Burgaz Konsolosluğunda bir araya gelen Vali Duruer, bu görüşmenin ardından beraberindeki heyet ile birlikte, Burgaz kenti Belediye Başkanı Dimitar Nikolov ile de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.
 
            Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette komşu kentler arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu belirten Vali Duruer, bu işbirliklerinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda da her iki ülke vatandaşları açısından yarar getireceğini ifade etti.
 
            Burgaz'dan sonra Aytos kentine geçen heyet, Aytos Bölge Müftülüğü ile Sultan Beyazid Veli Camii’ni ziyaret etti. Bölge Müftüsü Selahaddin Ahmed Muharrem'den camii ve çalışmaları hakkında bilgi alan Duruer, daha sonra Aytos kentine bağlı Kiremitlik (Lüliyakovo) köyünü ziyaret etti. Burada kalabalık soydaş topluluğu tarafından karşılanan Duruer, temaslarının ardından incelemelerde bulunmak üzere Türk işadamları tarafından kurulan otomobil kabloları üreten fabrikayı gezerek fabrika yöneticileriyle bir araya geldi.Buradaki ziyaretin ardıdnan dünyaca ünlü kot firmasının dikim atölyesini ziyaret eden Vali Duruer burada bilgi aldı.
 
            Yabılçevo Köyü’ndeki kot dikim fabrikasını ziyaretin ardından heyet son olarak; UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Bulgaristan’ın en önemli turistik mekanlarından biri olan Nesebar Antik kentini ziyaret ederek Burgaz programını sonlandırdılar.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30