banner137
banner25

Vali Duruer “şirketleşebilirsiniz”

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğünce “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında düzenlenen törende kursiyerlere belgeleri Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından verildi.Vali Duruer ev ve kurum temizliği konusunda belge almaya hak kazanan bayanlara “şirketleşebilirsiniz” diyerek temizlik konusunda aranan kişiler olabileceklerinin sinyalini verdi.

Edirne Merkez Meriç İlköğretim okulunda düzenlenen törene Edirne Valisi Hasan Duruer,İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Gençlik ve spor Hizmetleri Müdürü Serhat Ocak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ve bazı öğretmenler katıldılar.
Törende Edirne Valisi Hasan Duruer’i Meriç İlköğretim okulu ritim grubu öğrencileri ve dans topluluğu karşılayarak gösterilerini sundular.
Eğitim ve öğretimlerini okullarında yapan öğrencilerin aksine akşam saatlerinde ve hafta sonları okula gelerek Halk Eğitim Merkezi tarafından tertip edilen kurslara katılan kursiyerler okulda okuma yazma kurslarının yanı sıra Ev ve Kurum temizlikleri konusunda da kurs gördüler.
6 Aralık 2012 günü Ev ve Kurum temizlik kurslarına başlayan kursiyerler 180 saatlik eğitim sonrasında temizlik konusunda kalite standartlarını arttırmak adına aldıkları eğitimi tamamlamış oldular.İlk kademede 12 ikinci kademede 16 kursiyerin eğitim gördüğü kurslarda başarılı olan kursiyerlere belgelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.
Bugüne kadar Milli Eğitim bünyesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 465 kursun açıldığı ve bunlarda 8500 kursiyerin eğitim gördüğü belirtildi.
Kursiyerlere belgeleri dağıtılmadan önce konuşma yapan kursiyerler başarılarının sırlarını anlatarak “okullar hayat olsun projesine” katıldıklarını ve bu sayede okuma yazma öğrendiklerini belirterek diploma sahibi olduklarını kaydettiler.
Kurslar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan Meriç İlköğretim okulunun çok farklı bir konumda olduğunu belirterek il dışında bir noktada olmasına rağmen kendi yağında kavrulmayı başaran ve müdürlüğe yük olmayan bir okul olduğunu hatırlatarak “bu okulumuz öğrencilere okumanın sevdirilmesi konusunda toplam kalite yönetimi ile ilgili “yılın ekibi” ödülünü aldı.Semt sakinleri ve muhtar işbirliği yaparak kendi yağlarında kavruluyorlar.Okullarımızı hafta sonları ve mesai saatleri dışında açık tutarak halkımızın buraya gelerek kurslara katılmasını sağlıyoruz”dedi.
Son olarak konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer ise yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirterek “açılan kurslarla dezavantajlı vatandaşların başarılı olduklarını görmek bizleri son derece memnun etmektedir.Ritim grubu ve dans grubunun yaptığı gösterilerde bunun delilidir.Bir yerde başarı varsa bunun en büyük pay sahibi öğretmenlerimizdir.Edirne Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir kenttir.Kimse annesini,babasını,ırkını seçme şansına sahip değildir.Hepsi bizim kardeşimizdir.Kimseyi ayırmamışızdır.Bunlar bizim vatandaşlarımızdır ve birinci sınıf vatandaşlarımızdır”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Hasan Duruer ve İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Gençlik ve spor Hizmetleri Müdürü Serhat Ocak tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30