banner78
banner25

Uçucu maddeye olan ilgi harekete geçirdi!
Edirne’de son günlerde kullanımı artan uçucu ve kafa yapıcı maddelerin kullanımındaki artış Polisi harekete geçirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Uçucu Maddelerin zararlarından insan sağlığın korunması hakkındaki genelge sonrasında harekete geçen Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri oluşturulan bir komisyon ile Edirne’de çalışmalara başladı.
Emniyet, Jandarma, Zabıta, Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinden oluşan komisyon ilk olarak Edirne kent merkezinde bulunan hırdavatçı dükkanlarına giderek burada satışı yapılan tiner ve bally adı verilen maddenin satışına dair bilgilendirme yaptı.
Uçucu madde olarak bilinen maddelerin yeni çıkan yönetmelikle satışının yapılabileceğini belirten yetkililer iş yeri sahiplerine uyarılarda bulundu.
İŞ yeri sahipleri bu tür maddelerin satışı konusunda kendilerininde hassas olduğunu belirterek gelen kişilerin ayırt edebildiklerini ancak bazı zamanlarda sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek bahse konu maddeleri tezgah altına aldıklarını ifade ettiler.
Hırdavat satışı yapan Gökhan Bayraktar, yapılan denetimleri olumlu bulduklarını belirterek bu tür maddeleri kullanan çok sayıda genç insanın bulunduğunu ve yaşlarının 10 ila 30 arasında değiştiğini belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30