banner78
banner25

Trap atışları yapıldı!
 Trap atışları yapıldı!

 

Edirne Avcılık Atıcılık İhtisas Derneği tarafından bu yıl 21 ncisi düzenlenen trap atışları Musabeyli atış poligonunda yapıldı.

Yaklaşık 150 kadar sporcunun mücadele verdiği trap atışlarında amatör ve profesyonel atıcılar olmak üzere iki grupta müsabakalar yapıldı.Çok sayıda izleyicinin katıldığı trap atışlarında sıcak havaya rağmen yarışmacılar attıklarını vurmada üstün başarı göstererek atıcılık konusunda uzmanlıklarını bir kez daha kanıtlamış oldular.

Saat 11:00 da başlayan müsabakalara Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden gelen yarışmacılar katılım göstererek gruplara ayrıldılar.50 ye yakın profesyonel atıcının katıldığı müsabakalarda profesyoneller 25, amatörler ise 15 atış yaparak 6 lı gruplar halinde yarıştılar.

15 metreden yapılan trap atışlarında 15 fırlatma makinesi görev aldı ve atılan hedefler yarışmacılar tarafından ustalıkla vurularak bir üst gruba yükselme mücadelesi verildi.Trap standartlarına göre yapılan müsabakalarda 76 namlu silah ve bu silahlarda kullanılan 7.5 mm lik  24 gram ağırlığında fişekler kullanıldı.Yaklaşık 8 bin kadar fişeğin atıldığı müsabakaların yapıldığı Musabeyli korusu adeta tüfek sesleri ile yankılandı.

21 yıldır yapılan müsabakaları bu yıl diğerlerinden ayıran en büyük faktör ise geçtiğimiz aylarda geçirdiği elim bir trafik kazası sonrasında yaşamını yitiren dernek yönetim kurulu üyesi Bahattin Kaynarcalıdan’ın anısına olmasıydı.Kaynarcalıdan’ın ailesinin de hazır bulunduğu müsabakalarda dereceye giren amatör ve profesyonellerdeki ilk üç yarışmacıya ise ödülleri Kaynarcalıdan’ın ailesi tarafından verildi.Profesyoneller trap atıcılarında birinciliği Kırklareli’den Şener Yörük, ikinciliği ise Murat Sakarya, üçüncülüğü ise Olcay Baştürk kazandı.Amatörlerde ise birinciliği Özgür Sayacılar, İkinciliği Kenan Tuna, Üçüncülüğü ise Volkan Ağaoğlu kazandı.

Dereceye giren amatör ve profesyonel sporcuların birincilerine ayrıca dernek yönetimi tarafından iki adet oğlak hediye verildi.

Dernek başkanı Ümit Barutlu yaptığı açıklamada ise yılda bir defa yapılan trap atışlarını diğerlerinden ayıran etkenin bu yıl vefat eden arkadaşları anısına olduğunu belirterek kendisini andıklarını ifade etti. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30