banner78
banner25

TOBB'luca ziyaret!
Organ seçimleri sonrasında göreve başlayan Meclis üyelerimiz, Ankara’da ilk ziyaretini Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na, ikinci ziyaretlerini ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na gerçekleştirdi.
Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun Meclis üyelerini makamında kabul ettiği ziyaret programında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Organ seçimlerimiz Borsamıza yakışır şekilde demokratik bir ortamda, huzur ve sükunet içerisinde gerçekleştirilmiştir. Üyelerimizin yoğun bir ilgi göstererek katıldığı seçimler sonucunda bizleri göreve getirmeyi uygun görmüşlerdir. Camiamıza ve Edirne’mize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler de bu güvene layık olmaya çalışacağız.  Yeni dönemde birlik ve beraberlik içinde, önceki yönetimlerin tecrübelerinden de istifade ederek, meslek gruplarımızın sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirebileceği bir platform yaratmak istiyoruz. Üyelerimize yönelik iş geliştirme çalışmaları, verim ve kaliteyi artırmak adına üreticilerimize yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bölgemizin geçim kaynağının ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık faaliyetleri olması nedeniyle üreticilerimize ve üyelerimize bilgi akışı sağlayarak işbirliği yapabilecek ziraat ve veterinerlik fakültesinin, ülkemizin en köklü ve gelişmiş üniversitelerinde birisi olan Trakya Üniversitesi bünyesinde olmasını arzu ediyoruz. Edirne ve Balkanlar’da tarım ve hayvancılık konularında yapılacak her türlü projede üzerimize düşen vazifeleri yapmaya hazırız.” dedi.
Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Meclis üyeleri ile tek tek tanışmasını müteakip yaptığı konuşmada; “Yeni görevinizde başarılar diliyor, camianıza ve Edirne’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hep birlikte omuz omuza ve el birliğiyle çalışarak başarıya ulaşılacağına inanıyorum. Biz üzerimize düşen katkı ve desteği vermeye hazırız. İstanbul gibi büyük bir pazara yakın olan şehrimizin ekonomik gelişimi için öncelikle markalaşmaya önem verilmesini, yerel ürünlerin bütün raflarda yer almasını sağlamak adına çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Edirne’nin kültür, tarih ve turizm şehri olduğunu hem Türkiye hem de dünya gündemine taşımalıyız. Edirne için çok önemli olan sulama projeleri tamamlandığında, %25’lik kısmı sulanabilecektir. Hedefimiz üretim miktarımızla paralel olarak insanımızın gelir düzeyini de artırmaktır.” dedi.

Program sonunda ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu son günlerde gündemi meşgul eden mis meyve sabunu üretimi konusuna da açıklık getirerek; “Şehrimizin simgesi haline gelen mis meyve sabununun üretimi ile ilgili yasaklama söz konusu değildir. Yasa gereği gıda algısı yaratan ürünleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı şikayet üzerine Sağlık Bakanlığı denetleyecektir. Sabun yanlış algıyla sağlığı bozmaz.” dedi.
Ziyaret programının ikinci bölümünde, Meclis üyeleri TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından makamında kabul edildi.

Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu; “Öncelikle sizleri tebrik ediyor ve görevinizde başarılar diliyorum. Amacımız öncelikle üyelerimizin mesleklerine sahip çıkmaktır. Biz bunun sözünü verdik, sahip çıkacağız. Sizin işiniz Edirne’ye hizmet etmek, bizim işimiz de size hizmet etmektir. Mesele tabandan iletilen sorunları, çözüme ulaştırmaktır. Ayrıca Edirne’nin bir de Bakan şansı var. Dünya mirası olan Selimiye Cami ortak değerimiz. TOBB olarak bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Halen güvenlik, temizlik ve bakım konusunda destek vermeye devam ediyoruz. Unesco kültür mirası listesindeki ortak değerimize yapılan desteklerin kurumsal bir yapıya kavuşması için vakıf kurma çalışmalarımız devam ediyor. Fen Lisesi yapımı için Edirne Valiliği ile protokol imzalandı. Proje çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda ihaleye çıkılarak bu değeri Edirne’ye kazandıracağız.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Edirne’ye verdiği desteklerin devam etmesi talebini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Biz şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla kol kola girerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizlerin desteğini de arkamızda hissetmek bizlere güç verecektir. Sıcak ve cana yakın ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Edirne Ticaret Borsası’nda görevde olduğumuz süre boyunca TOBB’un da desteğiyle şehrimize ve ülkemize faydalı çalışmalar yapacağız.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30