banner137
banner25

Taşıma işinde kim haklı?
Edirne Otogarı'nın belediye tarafından Volkan Metro Firması'na 7 yıllığına kiralamasından sonra otogardaki yazıhanesi 2012 Nisan ayında kapatan firmalardan Nilüfer'in seferlerini sürdürmesi Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu'nun tepkisine neden oluyor. Geçtiğimiz ay "Ruhsatları yok, çalışamazlar. Aksi halde halde suç işlerler" açıklamasını yapan Yönetim adına Üye Salim Altunhan, Avukatları Kaan Polat'la basının karşısına çıktı ve yetkilileri göreve çağırdı.
         Belgelerle basının karşısına çıkan Altunhan, "Sadece hakkımızı arıyoruz. Aile olarak derdimiz otogar ve 10 milyona yakın harcamamız oldu. Daha önceki vali, belediye başkanı, jandarma komutanının biraz da dayatmalarıyla bu otogarı aldık. Yeni valimiz de değişik değişik uygulamalar var. Benzinlikten otobüs kaldırılması eşyanın tabiatına aykırı. Altunhan ailesi olarak gerekli her yere şikayetlerimizi yapıyoruz ama hiç biri kaile alınmadı. 155'i bıktırdık ve karakola dilekçe vermemiz sylendi ve illegal çalışan servislerin plakalarıyla beraber ama maalesef cevap alamadık. Sadece yasaların uygulanmasını, illegal çalışmaların önlenmesini istiyoruz. Şehiriçindeki yazıhaneler 4-5 defa mühürlendi ama mühürlü yazıhanede bilet kesiliyor" dedi.
         "ÇİFTE STANDART UYGULUYORLAR"
         Çifte standart uygulandığını öne süren Altunhan ayrıca şunları söyledi:"Belgesiz servis araçlarıyla yolcular mühürlü yazıhaneye götürülüyor. Mührü bozulmuş yazıhaneden otobüsler hiç bir kontrolden geçmiyor. O benzinlikte bu otobüsler kim kontrol ediyor? Soruyoruz ama sanki duvara soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Her tarafı dilekçe manyağı yaptık. 20 gündür belgesiz araçlarla taşıma yapılıyor, mühürlü yazıhanelerden bilet kesiliyor. Diğer firmalarda aynı izinleri alsınlar ama alamazlar. Otogarda yazıhanesi olmayan kent içinde yazıhanesi olamaz, servis de çalıştıramaz. Senelerce söylüyoruz ama sanki duvara konuşuyoruz. Bu haksızlığın haliyle Edirne Valisi, emniyet müdürü, şehiriçi trafik müdürü, bölge trafik müdürü, trafik polisleri, jandarma komutanı niçin niye ne karşılığında görevlerini yapmıyorlar? Çifte standart uyguluyorlar. Hoş değil bir insan bu kadar yanlı olamaz. Sadece suç işleyenlere göz yumuluyor niçin bizim şikayetlerimiz kaile alınmıyor? En önemli servis araçlarının çalıştırılması için belgeleri olmalı.Konu yargıya taşındı. Mahkemeler açıldı. Belediyenin belge vermediği araçlarla taşıma yapılıyor, mühürlenen benzinlikten otobüsler servislerini sürdürüyor. Belgeler olmadan araçlar nasıl çalıştırılıyor? Benzinlik zaten çok küçük Ömer Erakman, "Dört dönüm" diyor ama "Ben de dört dönüm bostan yan gel yat Osman bitti artık". Yanlış hesap Bağdat'tan döner bu hesapta dönecektir. Ter dökmeden helalinden kazanmadan çevir kazı yanmasın taktiğiyle olmaz bu işler. Vali, emniyetten, jandarmadan lütfen herkes görevini yapsın yasalar karşısında herkes eşittir. Çifte standardı bıraksınlar, kimseyi koruyup kollamayı, hamilik yapmayı bıraksınlar. Gün gelir ki onlar kendini koruyacak adam da bulamazlar. Yasaların karşısında herkesin eşit olması lazım.
         "ŞİRKETİN MAĞDURİYETİ DE SÖZ KONUSUDUR"
         Avukat Kaan Polat da, bir ekleme yaparak “Diğer firmalar yazıhane kiralama konusunda müvekkil şirkete her hangi bir başvurusu olmadı. Bu da bizim açımızdan düşündürücü. Normal prosedür uyarınca öncelikli olarak ihale uhdesinde kalan firmaya gidilir yazıhane kiralamak için başvuruda bulunur ki somut olayda böyle bir başvuru da bulunmadan bu şekilde alternatif çözüm bulunması ve kanaatimizce usul ve yasaya aykırı bir şekilde çözüm yoluna gidilmesi hali hazırda mahkemelere taşınmış olmakla birlikte neticede kanaatimizce iptal edilecektir, bozulacaktır. Hep beraber süreci bekleyip göreceğiz. Devam eden süreçte müvekkil şirketin mağduriyeti de söz konusudur" dedi.
         Altunhan son olarak,"Tayinle gelen tayinle, seçimle gelen seçimle gider, emanet ata binen de bir gün inecek. Ondan sonra atta gider. Belgesiz araçlarla ücretsiz servis yapılmasın, mühürlü yazıhanelerden bilet kesilmesin, mühürlü benzinlikten otobüsler kaldırılmasın" diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30