banner137
banner25

Sezen “40 yıldır aynı şeyi konuşuyoruz”
Dünya çiftçiler gününde konuşan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen tarım politikalarının yanlış olduğunu belirterek “40 yıldır aynı şeyi konuşuyoruz”dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de üyesi olduğu Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu tarafından 1985 yılından bu yana her 14 Mayıs’ta kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü” bugün Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk Anıtı'ndaki törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz anıta çelenk sunarak katılanlarla birlikte saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal marşımızı okudu.
Anıttaki törene Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ve Genel Müdürü Adnan Tekçe ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Anıttaki törenin sona ermesinin ardından ziraat odasına bağlı çiftçiler odaya giderek burada basın açıklaması yaptılar.
Günün anlam ve önemi konusunda konuşan Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz “Dünya nüfusu 7,5 milyara ulaştı” diyerek ülkede tarıma verilmesi gereken öneme dikkat çekti ve şöyle devam etti. “ ne yazık ki üretim artmadı. Üretim olmazsa hayat durur. Dünya nüfusu artıyor, fakat üretim artmıyor.Girdi fiyatlarının artması, çiftçileri sıkıntıya soktu. Özellikle mazot ve gübre fiyatlarındaki artış, çiftçilerimizi olumsuz etkiledi. Bazı çiftçilerimiz tarlalarına bakamaz duruma geldi. Bizler de balıkçıya, tırcıya, gemiciye verilen ucuz mazottan istiyoruz. Pırlanta ve elmasta KDV yüzde 1 ama gübrede bu böyle değil.Gübredeki KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini istiyoruz."dedi.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ise ülkede uygulanan tarım politikalarının net olmamasından ve bu konuda işi bilen kişilerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmamasından dolayı bugüne kadar yanlış politikalar uygulandığını belirterek “biz çiftçiler olarak çok büyük bir toplumuz.Siyasette ve ekonomide hiç biz zaman ağırlığımızı koyamadık.Biz birlik halinde olamadığımız süre içinde başarılı olma şansımız yok.2023 projesi yapan Türkiye’de tarım politikası diye bir politika yok.Tarımın problemleri dile getirilmesine rağmen çözüm yolları Ankara’da tıkalı”dedi.
Kendisin 57 yaşında olduğunu ve 40 yıldır aktif olarak tarımın içinde yer aldığını belirten Sezen konuşmasını ve eleştirisini daha da ağırlaştırarak “Siyasi irade neden bu işin üzerine gitmiyor bunu anlamıyorum.Ama bunun tek nedeni bizlerin gerektiği gibi destek vermemesi.Bu işi bizzat yapanlar mecliste değil.İşimiz gerçekten zor.Aklın yolu bir ve birlik olup birleşmemiz lazım.Birlik halinde maliyetleri nasıl aşağı çekeriz bunu düşünmeliyiz.Ben 57 yaşına geldim hep aynı şeyi konuşuyoruz.Sorunlar var ama ortak aklı oluşturmamız lazım”dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30