banner137
banner25

Selimiye'yi Edirneliler ve kurumlar korumalı!
UNESCO Dünya Mirası alan Yönetim Başkanı Dr. Nurçin ÇELİK'in konuşmacı olarak katılacağı “Dünya Kültür Mirasında Selimiye ve Sorumluluklarımız” konulu konferans Deveci Han Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Dr. Nurçin Çelik, Devecihan Kültür Merkezi'nde "Dünya Kültür Mirasında Selimiye ve sorumluluklarımız" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin yapıldığı dönemin ve günümüzün en önemli mimari eserlerinden olduğunu söyledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nin yanlış anlaşıldığını anlatan Çelik, "Selimiye Camisi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almasıyla koruma altına alınacağı anlamına geliyor ancak,Selimiye'yi kotuma altına alacaklar bir başkası değil, Edirne deki vatandaşlar ve kurumlardır. Biz diyoruz ki birileri gelecek eserlerimizi koruma altına alacak. Böyle birşey yok. Selimiye Cami ve Külliyesi Dünya Mirası Listesi'nde olduğu için dünyaya mal oluyor, bakımını ve korunup kollanması konusunda da biz... sorumluyuz" diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30