banner137
banner25

Sedefçi
Belediye Başkanlığı görevinde 20 nci yılını yaşayan ve 20 Kırkpınar organizasyonunda bizzat bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bu yıl 652 ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar güreşleri için 2 milyon TL masraf ettiklerini ifade etti.

Her yıl düzenlenen ve UNESCO ‘nun somut olmayan Kültür Mirası listesinde yerini alan Kırkpınar yağlı güreşlerinin tanıtımı konusunda daha çok çalışılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hükümetten destek alamadıklarını ve bu desteği alamadıkları içinde belediye imkanları ile tarihi Kırkpınar’ları dünyaya mal etmek için uğraş verdiklerini kaydetti.Sedefçi “yağlı güreşlerin olimpiyatlarında Türkiye Şampiyonası olduğu halde bu organizasyon devletin desteğini yeterince almamız maalesef mümkün olmuyor. Örneğin bu sene tanıtım fonundan 100 bin TL civarında bir destek olacak. Bunun dışındaki tüm harcamaları Edirne Belediye Başkanlığı olarak bizler üstleniyoruz. Bu da tahmini olarak 2 Milyon TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Devletin yaptığı 100 Bin TL'lik bir yardım.Ağalık bedeli, satılan biletler ve ufak tefek elde edilen gelirle beraber gelir sağlamış oluyoruz. Edirne Belediyesi olarak 1 Milyon 300 Bin TL civarında bir zarar söz konusu. İnşallah bu yıldan sonra artık devletin desteğini alarak olimpiyatlara yakışır şekilde Spor Bakanlığımız, Valiliğimiz, Belediyemiz, hükümet olarak destekleyip bu işi çok daha iyi yapma şansına kavuşuruz”dedi.

Kırkpınarların ve Selimiye camiinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde, yer almasının Edirne’ye ayrı bir değer kattığını vurgulayan Sedefçi Kırkpınar UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde. Selimiye ve Kırkpınar artık dünya malı oldu. Mutlaka dünyaya iyi bir sunum yapmak zorundayız ve bu nedenle destek, işbirliği ve kol kola girmek gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda işbirliği ile Kırkpınar'da 300 bin turist değil de 3-5 milyon turist getirme şansına kavuşabiliriz. Hem Edirne dünyada layık olduğu yeri alır, hem de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz de dünyada tanınan bir etkinlik haline gelir."şeklinde konuştu.

Kırkpınarların canlı yayınlanmasının Doğuş Grubu tarafından alındığını ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Kırkpınar'ın kent ekonomisine artıları var. 5 Mayıs'ta yaptığımız Kakava Şenliği de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday. Kakava Şenliği'nde Edirne'ye gelen günlük sayı 200 bin. Kırkpınar'da bir hafta boyunca en fazla sanırım 400 bin turist gelecek. Yeterli değil, çok daha fazla olmasını düşünüyorum. İyi bir reklam gerekiyor. Bu sene şansımız oldu. Doğuş Grubu'nun naklen yayınları üstlenmesi alması, 4-5 kanaldan yayın yapması, basınında ilgi göstermesi Doğuş Grubu'nun sayesinde tanıtım açısından işi farklı boyuta getirdi. Bu sene ilk defa emekleme evresine geçerek yürümeye başladık. İnşallah daha ileriki yıllarda bu işi daha başarılı hale getiririz diye düşünüyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30