banner137
banner25

Sedefçi
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi düzenlediği basın toplantısı ile 652 nci Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde yaşanan bayrak skandalına açıklık getirerek “ben bu konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Türk halkı niye kalkmadıklarının hesabını sorma ihtiyacı duyuyorsa sorar”dedi.

Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere ana başlıklar altında belirlediği konuları aktaran ve gündeme dair gazetecilerin sorduğu soruları yanıtlayan Sedefçi bir gazetecinin “yaşanan bir bayrak skandalı var.Ak partililer bunun CHP liler tarafından kasıtlı yapılan bir durum olduğunu söylüyor.Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusuna “ bunu konuşmanın gereği yok. Adı bayrak.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsil ettiği bir bayrak, şehitlerin kanıyla bezenmiş. 19'ncu Kırkpınar'ımı yaptım. 2008'de cezaevindeydim. 2004'ten bu yana her yıl 10'ncu Yıl Marşı eşliğinde büyük bayrağımız geçer. Final öncesi bu tören yapılır. Sayın bakanın bu sene yapmış olması gibi düşüncelerini kamuoyu ile paylaşması hatalı. Sayın bakanıma saygım sonsuz ama en azından bu bilgi alınılabilinirdi. Maalesef bu olayı üzülerek izledim. Türk Bayrağı geçerken hangi marş çalınırsa çalınsın ki 10'ncu Yıl Marşı da Cumhuriyet'in simge marşlarındandır. O marşa saygılı olmayan insan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde Türküm diyenin olacağını sanmıyorum”şeklinde konuşarak “Mutlaka sayın bakanlarımız da saygılıdır, Türk Bayrağına daha fazla saygılıdır. O gün niye kalkmadıklarını hesabını ben sormuyorum. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Türk halkı niye kalkmadığının hesabını sorma ihtiyacı duyuyorsa sorar. Saygılı olmayanlar varsa da saygı duyamıyorum. Bu siyasi olay değildir. Bayrak taşımak en yüce duygudur. Ben Türk Bayrağı'nı görünce, İstiklal Marşı ve 10'ncu Yıl Marşı'nı duyunca yüreğim kabarıyor."dedi.

Gazetecilerin, "AK Parti İl Başkanı, şehir içinden geçen yolu da tamir etmeyen başkan olarak itham etti"şeklinde ki sorusuna ise “Ana cadde bize ait değil. E-5 Karayollarının. Karaağaç - Pazarkule Lozan Caddesi'nden sonraki asfalt olan kısım Karayolları'na ait. 2004'ten önce rahmetli Belediye Başkanımız Cengiz Varnatopu belediyenin üzerine almış. Ben geldiğim gibi Karayolları'na devrettim. E- 5 devletin malı. İş yapacağımız zaman Karayolları'ndan izin istiyoruz. Kaldı ki devletin hükümetin malını kalkıp "Bunu belediye niye yapmıyor diyorsan ayıp ediyorsun”dedi.

Kendisinin büyük uğraşlar vererek bir çok hizmetin Ak parti tarafından Edirne’ye aktarıldığını iddia eden Sedefçi “ E-5'in yapılması da benim sayemde oldu. Onurla söylüyorum. Başbakanımız Edirne'ye geldiğinde altın kemer taktığımızda kendisine üç konu ilettim. Edirne Sarayı, Hıdırlık Tabya'ya para gönderilmesi gerektiğini ifade ettim. E-5'in 3-5 yıldır asfaltlanmadığını söyledim. Başbakan sağ olsun Ankara'ya dönüşünde 2.5 Trilyon için sarayın restorasyonu için para geldi. 5 Milyon Lira Hıdırlık Tabyası için geldi. 33 Trilyon Lira'ya da Karayolları hem çevre yolunun bozulan kısımlarını, hem E-5'in tamamının asfaltlanmasının ihalesini yaptı. Bunlar benim önerilerimle gündeme gelmiş konulardır”diyerek “10 güne kadar E-5'in asfaltlanmasını bitecektir. Benim emeğim, alın terim var. AKP İl Başkanımız niye üzülüyor, kıvırıyor ki?” konuşarak Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve’yi eleştirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30