banner137
banner25

Sedefçi
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi düzenlediği basın toplantısında Ak parti tarafından verilen mahalle iftarlarının nasıl yapıldığının ve kimlere baskılar uygulatılarak yaptırıldığının sorgulanmasını istedi.

Kadir gecesi düzenlenecek olan ve Ramazan ayı boyunca Ak parti tarafından düzenlenen iftarların finali olarak görülen Saraçlar caddesindeki iftara izin vermeyeceklerini de söyleyen Başkan Sedefçi “Ben belediye olarak izin vermeyeceğim. Bunu gerekli merciler gerekeni yapmalı”dedi.

Düzenlenen basın toplantısında birçok konuya değinen ve Ak partiyi zaman zaman yumuşak şekilde hedefine alan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Ak Partinin Saraçlar caddesinde düzenleyeceği iftara kesinlikle izin vermeyeceklerini, ancak kendilerinin bunu kanun tanımaz bir üslupla yaptıkları için kanun koyucuların gerekeni yapmalarını istedi.

Edirne belediye Meclisinin Saraçlar caddesi için almış olduğu bir karar olduğunu ve bu karar gereği cadde üzerinde yapılacak tüm etkinlilerin kültürel amaçlı olduğunu ifade ederek “Saraçlar Çarşısı Kültür ve Sanat Merkezi’dir. Geçen sene illegal yapıldı. Yasal olmayan bir iş yapıldı. İyi niyetimle göz yumdum. Oraya kesinlikle izin vermiyoruz. CHP de geçen sene istemişti izin vermedik. AKP’ye de izin vermedik ama yaptılar. Hem iktidarda olacaksın. Hem yasaya uymayacaksın. Kanun koyan sensin uymayan da sensin. Adalet neresinde bu işin? Ben belediye olarak izin vermeyeceğim. Bunu gerekli merciler gerekeni yapmalı”dedi.

İftar yemeği düzenleyenlerin ve düzenletilenlerin araştırılması gerektiğini ifade eden Sedefçi “Herkes kimse kimsenin askeri değil. Kimse kimseye de zorla oy verdiremez. Herkesin aklı, beyni, yüreği vardır.Kimsenin baskı altında bırakılması, iftar yemeklerinde politika yapılması çok doğru değil. İki yıldır iftar yapıyorlar, yemeklerin parasını kimler veriyor? Araştırır mısınız? Suç işleniyor bana göre. Telefon ediyor bir işadamına bu akşam yemek benden deniyor. “Bu akşam yemek senden deniyor”. Ben biliyorum, ispatlarımda. Zorla bağış alıyorsun ve bunu parti adına politika yapmak adına insanlara sunuyorsun. Böyle şey var mı Müslümanlıkta? Biz yapsak hemen Cumhuriyet Savcıları takibata başlarlar, “Resmen irtikap suçu işliyorsun” diye hakkımızda dava açarlar. Temizlik yapılsın diye onlara yazı yazdım. “Yok yapamayız temizliği” yapacaksınız. Madem bu işi yapıyorsanız kalan pisliği toplayacaksınız. Ben yaptım etim ondan sonra pisliğini bırakıp gideceksin. Yok öyle bir şey Müslümanlıkta. Ben Edirne halkının hizmetine tabiyim bir partinin değil. CHP de MHP de yapsa yapmam. Dini kullanıp yapılan bir şey oldu mu alet olmam”diyerek Ak parti iftarlarını eleştirerek Savcıları göreve davet etti.

 

Kırkpınarları değerlendirdi!.

Düzenlediği basın toplantısında 6523 nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini de değerlendiren başkan Sedefçi,Kırkpınar ağalık rakamının yüksek bir seviyeye çıkması ile parasal anlamda zararlarının büyük olmadığını ve kasaya para girdiğini belirten Sedefçi “1 Trilyon zarar olacağını düşünüyorduk ağalık bedeli yukarı çıkınca hesabın 800 Bin Lira civarında eksi yazacağının düşüncesine sahibim”dedi.

Kırkpınarların NTV Spor tarafından canlı olarak yayınlanmasının artı bir değer kattığına inandıklarını ifade eden Sedefçi “Kırkpınar'a NTV ve Doğuş Grubu'nun da katkısı olduğunu hep birlikte izledik. Hala Kırkpınar'ın yayınları sürüyor. Edirne'nin turizmine çok büyük katkısı olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum”dedi.

Kırkpınar ağalık bedelinin yatırılıp yatırılmadığı konusunda bir sorunun sorulması üzerine “Zamanı beklemeden ağalık bedelinin 200 Bin Lirası için ödemeyi geçen hafta yaptılar. En geç Ağustos sonuna kadar Eylül ayı içinde tamamını almış olacağız. Ağa kardeşimiz iyi niyet gösterdi ve 200 Bin Lira'yı peşin olarak gönderdiler”dedi.

 

Ben Yıldırımlı Hamdi’yim! Özdöl yediği çanağa pisledi

 

Yerel seçimlere 8 ay gibi bir süre kala CHP’de aday adaylarının açıklanmaya başladığını ve İl Başkanı Teoman Özdöl’ün partisinin il başkanlığı görevinden istifa etmesinin adaylıkla ilgisinin olmadığını ve yorulduğu için istifa ettiğinşi iddia eden Başkan Sedefçi “Harika Türkay İlçe Başkanı, Teoman Özdöl de İl Başkanı seçildi. Milletvekili Recep Gürkan’la beraber İl Kongresi’nde Teoman Özdöl’e destek vermiştik. Bizim desteğimizle politikada emekli olmuş olan birilerini Teoman Özdöl ve Ali Konyalılar’ı bir yerlere getirmek için kolları sıvamıştık. İşi başardık sonuçta Teoman Özdöl tarihinde ilk defa 20 sene hizmet sonrasında il başkanı biz yaptık. Geçen hafta ayrıldı belediye başkan aday adalığı hayırlı olsun da ben aday olacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle yorulduğundan bu işi göğüsleyemeyeceğinden bıraktığını düşünüyorum”dedi.

Özdöl’ü ağır bir ithamla eleştiren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi eski il başkanı Teoman Özdöl’ün yaptığının bir vefasızlık olduğunu ve yediği çanağı pislediğini iddia etti.Sedefçi “ Siyasette vefa diye bir şey vardır biz vefayı gösterdik. O yediği çanağa pislemek durumunda oldu. Adaletin terazisinden sonuçta layık olduğu yeri buldu”şeklinde konuşarak kendisinin Cuma günü geniş katılımlı bir toplantıyla aday adaylığını açıklayacağını ve halkın büyük yüzde 51 inin CHP li Hamdi Sedefçi’yi aday olarak görmek istediğini belirtti.

Kendisinin tecrübe kazandığını belirten Sedefçi “Haftaya Cuma günü aday adalığımı açıklayacağım. Siyaset bir değirmen gibidir. Yanlış yapan gider. 5 yıl en olgun, tecrübeli dönemimde hizmet yapmayı planlıyorum.Bir firma tarafından anket yapıldı. Edirne fazla oya sahip olan il Edirne. Yaz ayındayız yüzde 50’si tatilde. Hesap açık. CHP Edirne’de şu anda birinci parti ve gurur duyuyorum. 2004’te 32,5 yo, şu an 51 olmuşsa büyük pay sahibi de benim. Bazıları gibi oturup rakı içerek politika yapmadım. Emek, hizmet vererek politika yaptım. Ben Yıldırımlı Hamdiyim, değişmedim değişmeyeceğim. Ben çıktığım yeri biliyorum, bundan gurur duyuyorum. Ben insana saygı gösteriyorum. Bu işte yürek, iddia, inanç, akıllı, gözü kara olmak lazım. Bunlar yoksa olamazsın olsan da gelir gidersin. Edirne’ye yazık edersin. Kolay değil, bu işler”diyerek CHP de yarışın içinde olacağını ifade etti.

         

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Edirneli22 11 yıl önce

edirne de karşısında muhalefet yok sallıyor.siz su soruya cevap verin.20 yıldır başkansınız bu şehre çaktığınız bir çivi var mı.maalesef iktidar partisinin edirne teşkilatın bu soruyu soracak adamı olmadığı için meydanı boş bulup sallıyor.belediyeciliği çiçek ekip,kaldırımları tekrar tekrar yapmak olarak gören bir zihniyetten bir şey beklenmesi de hayalcilik.

banner30