banner78
banner25

Saranlı
15 yıldır Yeniimaret mahalle muhtarlığı görevini yapan Aziz Saranlı sürekli olarak yanan Edirne çöplüğü ile ilgili olarak “Edirne çöplüğünün yanmasını bırakın.Bizim çocuklarımızın ciğerleri yanıyor”diyerek yetkililere sitem etti.

50 yılı aşkın bir süredir Edirne’nin çöplerinin depolandığı katık atık depone alanı artık SOS veriyor.

Kentte günlük olarak ortalama 200 ton çöpün araçlarla taşındığı çöp depone alanında yapılan istiflemeden dolayı doyum noktasına ulaşan ve sürekli olarak çıkan çöp dağlarındaki yangınlarla çevreye inanılmaz derecede rahatsızlık veren Edirne çöplüğü sabaha karşı yine yanmaya başladı.

60 dönüme yakın bir alan üzerinde yapılan vahşi depolamanın sağlıksız bir şekilde yapılması ve sürekli olarak üst üste yastıklama adı verilen şekilde üst üste yapılması Edirne çöplüğünü patlamaya hazır bir bomba haline getirdi.

Biriken metan gazının açığa çıkarılması ve olası bir patlama yaşanmaması için zaman zaman kasıtlı bir şekilde yakıldığı iddia edilen kent çöplüğü, için için yanması ile artık çevreyi tehdit eder hale geldi.Kente en yakın yerleşim alanına 2 kilometre mesafede bulunan ve Uluslar arası otoyolun yakınında bulunan çöplük yaydığı durmanla hem yaşamsal alanları tehdit ediyor hemde sürücülere zor anlar yaşatıyor.Yaydığı dumandan dolayı otoyolu kaplayan dumandan dolayı sürücülerin görüş açısınıda daraltan Edirne çöplüğü bununla da kalmayıp komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’da ki sınıra yakın köylerde tahdit ediyor.

Bu sabah saatlerinde başlayan çöp yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri yaklaşık 7 saat süre ile soğutma çalışması yaptı.İtfaiyenin sıktığı suyun alevlerin üzerinden buharlaşması ile kentin bazı bölümleri adeta dumanla kaplandı.

Yaşanan çöp yangınlarından en çok etkilenen Yeniimaret mahalle muhtarı Aziz Saranlı ise sorununun çözümlenememesinden dolayı artık isyanın eşiğine geldikleri belirtti.

Hiçbir vatandaşın evlerinin camlarını açamadıklarını ve gece sıcak havaya rağmen evlerinin önüne oturmaya çıkamadıklarını belirten muhtar Aziz Saranlı “çöplüğün yıllarca yandığını bırakın artık.Bizim çocuklarımızın ciğerleri yanıyor ve çöplükten gelen her duman ve her şey bizi kansere götürüyor.Ben 15 seneden beri muhtarım,15 seneden beri söylemediğim kul kalmadı.Bu çöplük  Avrupa kenti olan Edirne’ye yakışıyor mu yakışmıyor mu görsünler.Bunu gören yöneticiler Allah aşkına bir gelsin görsünler.Başkan buraya Sedefkule yapacakmış.Kuleye gidecek dumanla insan burada oturmaz”diyerek sitem etti ve çöplüğün Yunanistan ve Bulgaristan’ı dahi etkilediğini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30