banner137
banner25

Sanal alemi sarsacak!
Günümüzün en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerine rakip olacak bir yazılımın ilk adımları Edirne’den atıldı.
Serhat Koleji'nde okuyan Edirne Valisi Hasan Duruer'in oğlu Ahmet Enes Duruer Twitter'e rakip olacak bir yazılım geliştirerek dünyanın 40 ülkesinden 4 bin öğrenci arasından ikinci oldu.
Eğitimde Bilişim ve Kültür Oluşumu (e-biko) yarışmasına katılmak üzere kolları sıvayan öğrenciler bugün Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyaret ederek kendilerine verilecek olan madalya ve başarı belgelerini Vali Duruer’in ellerinden aldılar.Ankara'da yapılan yarışmada 16 proje finale kalarak dereceye girdi. Ahmet Enes Duruer'in Twitter'e alternatif projesi dünya ikincisi seçilerek önemli bir adım atılmış oldu.
Fatih Üniversitesi'nde yapılan Amerika Matematik Yarışması'na (AMC) katılan öğrenciler 4 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya ile başarıya imza attılar. Ankara'da yapılan Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda ise kolejin öğrencileri 1 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.
Madalya kazanan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin, Serhat Koleji Müdürü Nidai Kıraç'la birlikte Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret etti. Duruer yaptığı açıklamada, Serhat Koleji çok iyi çalışmalar yaptığını belirterek bu çalışmalarını aldıkları ödüllerle gösterdiğini söyledi. Sadece Türkiye'de değil dünyada da söz sahibi olmak istediklerini anlatan Duruer, bunun da çocukların iyi yetişmesine bağlı olduğunu kaydetti. Vali, bu başarının elde edilmesinde emeği geçenleri tebrik ederek devamını diledi.
 Vali Duruer, için ayrı bir öneme sahip olan ödül töreninde kendi oğluna ödül vermek ve başarısının takdirini kamuoyu ile paylaşmak ayrı bir gurur olarak yansıdı.
Oğlu hakkında konuşan Vali Duruer "Ona her zaman güvendim ve onunla gurur duydum. O da, bu güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadı. Ben birinci olacağım diyordu. Bu büyük azim ve gayret gösterdi. Aile olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Diğer sahalarda aynı azmi göstermesini temenni ediyoruz." dedi. Serhat Koleji Müdürü Nidai Kıraç ise öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarı ve kazandığı madalyalarla ilgili bilgi verdi.
Twitter'de alternatif projesi ile derece alan Ahmet Enes Duruer de yarışmaya katılmak üzere sosyal paylaşım sitesi hazırladığını belirtti. Duruer, "Bu e-biko adı verilen bir yarışma. Onun için projemi hazırladım. Sosyal paylaşım sitesi oluşturdum. Twitter'i biliyorum ve hep ziyaret ediyordum. Ondan daha iyi olabileceğimi düşünmüştüm. Onun için çabalayarak ondan daha özellikli bir sosyal paylaşım sitesi oluşturdum. Onun için bir proje hazırladım. Onu geliştiriyorum hala. İnsanların kullanması için uğraşıyorum. İletişimin daha kolay kurulması için çalışıyorum. Twitter'den farklı olarak arkadaşlık sistemi var. Arkadaş ekleyebiliyorsun. Durum paylaşımı yapabilirsin. İsterseniz arkadaşlarınızla birlikte görüşebilirsiniz. Mesajlaşma sistemi anlık mesajlaşma gibi. Facebook'a benzer yanları var ama ondan daha hızlı, sade ve hoş bir tasarıma sahip. Gümüş madalya kazandığım için dünya ikincisi sayılırım. Finalde 16 kişi ile yarıştım. 4 bin civarında kişi arasında bu dereceyi aldım. Babandan ödül aldığım için çok mutluyum. İleride bir portal olarak yapmayı planlıyorum. Ailem yardımcı oldu. Bütün yazılımları ben yaptım. tam 4 bin kodlama yaptım. Bunu daha da geliştiriyorum." diye konuştu.
Öte yandan Yunanistan Batı Trakya’dan Edirne’de öğrenim için gelen iki öğrencide düzenlenen yarışmada dereceye girerek ayrı bir gurura sahip oldular.Öğrencilerden İskeçe’nin Yassıören köyünde ikamet eden Sedef Karabıyıklı Edirne’de okumanın önemine değinerek kendi ülkelerinde eğitim ve öğretimin zor olduğuna dikkat çekti.Karabıyıklı sevgi konusunda yaptığı sunumla ikinci olduğunu belirterek “okulumdan ve öğretmenlerimin bana verdiği destekten çok memnunum.Azınlık okulları bizim orada çok az ve eğitim öğretim çok zor”dedi.
Gümülcine’den öğrenimi için Edirne’ye gelen Enes Acar ise Batı Trakya’da ki azınlık okullarında eğitim ve öğretimin zor olduğunu belirterek “ Türkler için açılan azınlık okullarına öğretmenler geliyor ama iyi eğitim vermiyorlar ve iş yapmayacak öğretmenler geliyor.Bizi eğitimsiz bırakmak istiyorlar.”şeklinde konuştu

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30