banner78
banner25

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne’de!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk olarak çok sayıda partili tarafından Tem Otoyolu gişelerinde karşılandı.Bakan Müezzinoğlu karşılama töreninin ardından Edirne Valisini ziyaret için Valilik makamına geçerek burada Vali Hasan Duruer ile görüştü.Bakan Müezzinoğlu burada Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Sağlıkta en büyük sıkıntının doktor açığı olduğunu aktaran Müezzinoğlu 2002 yılında doktor sayısının 120 bin olduğunu bugün ise bu sayının 125 bin olduğunu belirterek “doktor açığımız olmasına rağmen Üniversitelerimizden gelen mezunlar bu sayıyı kapatamıyor.Türkiye’nin 30 bin hekime ihtiyacı var.2002 yılında Türkiye’deki bütün tıp alanındaki tıbbi işlem sayısı 96 milyon iken bugün 300 milyon.10 bin adet pratisyen 20 bin adet uzman hekim lazım.Ne yazık ki nu ülkede yıllardır YÖK ve tabip odası ülkede hekim fazlası var diye tıp fakültelerine yeteri kadar öğrenci alamadı.Son 5 yılda almaya başladık.Onların ülkeye hizmet edebilmesi için önlerinde 7-8 yıl var.Yabancı uyruklu hekimlere kapıyı açtık.Onlarda yaraya merhem olacak çözüm olamadılar”diyerek hekim sıkıntısına dikkat çekti.
Bir gazetecinin Suriye’den gelen mültecilerin kaldıkları kamplarda kızmak salgını sıkıntısı olduğunu sorması üzerine “bu tür sıkıntılar böyle yerlerde olmakta.Ancak burası tam anlamıyla dört dörtlük bir tesis.İçinde sağlıktan tutun barınma ihtiyaçlarını karşılayacak tüm imkanlar sağlanmış durumda.Türkiye o kadar büyük bir ülke ki tüm bu sorunların üstesinden gelebiliyor.Salgın konusu kişiler ülkelerine sürekli gidip geldikleri için bulaşıcı hastalıkları da beraberinde getirebiliyorlar.Ancak endişe edecek bir sıkıntı yok.”dedi.
Açıklamasının ardından Vali Hasan Duruer ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu karşıklık hediyeler vererek ziyareti tamamladılar.
Valilik ziyaretinin ardından ikinci ziyaret noktası olan Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne geçen Bakan Müezzinoğlu burada Rektör Prf.Dr. Yener Yörük ile görüştü.Görüşmede fakülte hastanelerinin önemine değinen Müezzinoğlu gerekli katkıların yapılacağını ifade ederek üniversite hastanesinin bölge için önemine değindi.
Rektör Yörük daha sonra Bakan Müezzinoğlu’na el yapımı olan ve Osmanlı döneminde kullanılan ok ve yayın birebir örneğini hediye ederek ziyaretini tamamladı.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30