banner137
banner25

“Sağlığın siyaseti olmaz”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne ziyareti sırasında yanına gelerek yaşadığı sorunu anlatan ve sonrasında Bakan Bayraktar’ın kendisine para vermesi ile gündeme gelen Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisi Dilek Özçelik nihayet ilaçlarına kavuştu.
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu tarafından tedavisinin üstlenilmesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji bölümüne yatırılarak tedavisine başlanan lenf kanseri hastası Dilek Özçelik’in ilaçları 39 ncu Bölge Edirne Eczacılar odası Başkanı Cenk Kes getirerek Dilek Özçelik’e teslim etti.
İlaçların teslimi sırasında konuşan Cenk Kes özellikle ilacın Ankara’dan bir gün içinde hastaya getirildiğini belirterek yapılan protokol dahilinde stok mevcut olması durumunda ulaştırıldığını kaydetti.İlacın ülkemizde olmaması durumunda Türk Eczacılar Birliği kanalı ile ülkelerin uzaklığına göre en geç bir hafta on gün içinde sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaştırıldığını ifade eden Kes yurt dışından getirilen ilaçlara da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Kes “hastalarımız bir an önce ilaca ulaşmak adına yasal olmayan yollardan tanıdıkları veya yakınları vasıtası ile ilaçların getirmek yolunu seçiyor.Bu ilaçlar hangi aşamalardan geçiyor,hangi ortamlardan geçerek hastaya ulaşıyor, belirli ısıya ve sahte olup olmadığına bakılmaksızın ülkeye girişi yapılan bu ilaçlar hasta sağlığı açısından da sıkıntı yaratabilir”dedi.
İlaçlarını teslim alan Dilek Özçelik ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere yardımda bulunan duyarlı insanlara teşekkür ederek “şu an çok mutluyum.Süreç inşallah diğer tüm hastalar içinde aynı şekilde devam eder.Siyasi hiçbir hedefim yok.Sağlığın siyaseti olmaz.Bu yüzden herhangi bir çaba içine giren insanlardan anlayış bekliyorum.Lütfen bu hassas konu üzerinden gidilmesin farklı amaçlar güdülmesin.Hem ben hemde benim gibi bir çok insan hasta.Rica ediyorum ve herkesten anlayış bekliyorum”diyerek yine anlamlı bir mesaj verdi.
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın ise Yunanistan’dan ilaç getirtmesinin yanlış olduğunu belirten Kes “bu diğer insanlarında bu yolu seçmeler,ine neden olur.Bu ilaçlar bizim ülkemizde var.Ve nasıl, hangi şartlarda getirildi bu çok önemli.Her şeyden önce yurt dışından ilaç getirilmesi yasal değil”dedi.
Dilek Özçelik ise kendisine getirilen ilaçları kullanmadığını ve doktoruna göstereceğini ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30