banner137
banner25

Pazarkule rahatladı!
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı gümrük kapılarımızdan biri olan ve Yunanistan’a açılan kara sınır kapımız Pazarkule’de yaşanan sıkıntı yapılan ilave peron ile rahatlatıldı.
Bir süre önce haber merkezimiz tarafından yapılan haberlere duyarsız kalmayan ve yerinde yaptığı inceleme ile sıkıntının giderilmesi konusunda çalışmalara başlanması talimatı veren Edirne Valisi Hasan Duruer konulan ilave peron ile yolcu çıkışında yaşanan sıkışıklık sorununu çözmüş oldu.
Gümrük kapısında yaşanan yığılmaları engellemek adına açılan ilave peron sayesinde Pazarkule gümrüğünde artık araç giriş ve çıkış işlemleri ayrı noktalarda yapılıyor.Konu ile ilgili açıklama yapan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın “Pazarkule gümrük kapımızdan çok sayıda vatandaşımız Yunanistan’a geçiş için bu kapımızı kullanıyor.Yunanistan’dan ise ilimize gelen çok sayıda Yunanlı yine bu kapıyı tercih ediyor.Günlük ortalama olarak 300-400 aracın kullandığı kapımız artık yeni ilave ile daha rahat bir hal aldı diyerek”kapının yoğunluğun olduğu anlarda devreye sokulduğunu ve vatandaşların beklemesinin önüne geçildiğini belirtti.
Bilindiği gibi Pazarkule sınır kapısı 2002 yılına kadar belli saatlerde araç giriş ve çıkışına açıktı.Ancak yapılan bazı düzenlemelerle işlevsel hale getirilerek 24 saat esasına göre çalışan bir gümrük kapısı haline getirildi.
Gümrük kapısının tek bir çatı altında işlem yapıyor olması ve bu işlemleri giriş ve çıkış olarak aynı noktadan yapması bazı karışıklıklara ve vatandaşların uzun süre beklemesine neden oluyordu.Yapılan bu düzenlemeyle askeri araçların kullandığı kapıya bir adet mob kabin konularak içine bir adet pasaport işlemlerini yapacak polis ve bir adette gümrük muayene ile bir adet muhafaza memuru konularak araçların ve yolcuların tüm işlemleri bir dakika gibi kısa sürede tamamlanmış oluyor.
Yeni konulan kabine alışmakta zorluk geçen Yunanlı ve Türk vatandaşları yönlendirme levhaları ile kabine yanaşırken yapılan düzenlemenin çok mükemmel olduğunu ve gümrükte beklemenin minimum seviyeye düşürüldüğünü belirttiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30