banner137
banner25

“Parayı veriyoruz düdüğü çalamıyoruz!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Ergene Eylem planı kapsamında yapımına başlanacak olan Uzunköprü arıtma tesisi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuştu.Öztrak “parayı biz veriyoruz ama düdüğü biz çalamıyoruz”dedi.
Trakya’nın kanayan yarası olan Ergene konusunda hükümetin Şafak harekatı adını vererek başlattığı mücadelede ilk somut adım Pazar günü yapılacak olan temel atma töreni ile resmen başlayacak.
Uzunköprü ilçesinde temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak olan arıtma tesisi ile ilgili olarak Uzunköprü CHP İlçe örgütünde bir basın toplantısı düzenlendi.
CHP Uzunköprü İlçe Teşkilatında Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İl Başkanı Av. Teoman Özdöl, Uzunköprü İlçe Başkanı Yakup Atalay, CHP'li belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, partililer katıldı
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen "Genel merkeze kadar tek bir olay hakkında tek yumruk olup, iyi bir sarmal oluşturduk. Uzunköprü'de atık artıma tesisinin temeli 20 Ocak'ta atılacak. Genel seçimlerden 20 gün evvel kala bir şafak harekatı operasyonu adı altında hükümet tarafından Bakan Veysel Eroğlu tarafından ilçemize gelmişti. Atıksu arıtma tesisleri konusunda plan yaptılar, giderken Bakan Eroğlu, "Başkan ver elini bu projeyi Uzunköprü ile yapalım" dedi. Biz çevre konusunda siyaset düşünmedik, düşünmüyoruz.”dedi.
30 yıl içinde geri ödenecek olan atı su arıtma tesisinin maliyeti ise 6,5 milyon TL.CHP teşkilatında sıkıntı yaratan ve kendilerini bir misafir gibi hissettiklerini aktaran İşbilen “biz işin sahibiyiz.Bana orada konuşma verilmeyecekse benim Uzunköprü Belediye başkanı olarak,halkım adına orada olmam ne kadar doğru”diyerek kendisine gönderilen davetiyeyi gösterdi.
Konudan duydukları rahatsızlığı dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, "Gördüğümüz manzara çok tipik AKP'nin siyasette ikiyüzlülüğünün bir örneğidir. Ergene hepimizin kanayan yarası. Burada bir takım işlemler yapılıyor. Bu işlerin koordineli yapılması bakımından bir tarafta yürütülmesi doğru olabilir ama sonuç itibarı ile sözleşmeyi gördünüz. Belediyeye, "Ben bu işi senin adına yapıyorum, yani senin müteahhidinim. Bana bunun parasını ödeyeceksin" diyor. O zaman bu proje belediyenin.Belediyenin projesini yaparken belediye başkanına onun temelini atarken konuşma hakkı vermezsen bu ne demek? Hani bizde bir laf v6ardır: Parayı veren düdüğü çalar diye. İnanın bunlar bize parayı verene düdüğü çaldırtmayacaklar”dedi.
Gazetecilerin “Törene katılacak mısınız? Bakanı çiçekle karşılayacak mısınız?” sorusuna İşbilen ve Milletvekili Gürkan ”Burada neyin diretilmek istendiğini gördünüz. Eğer orada bana söz hakkı verilemeyecekse, ben bakanımıza Uzunköprü Belediye Başkanı olarak “Hoş geldin” diyeceğim. Çiçekle karşılayıp karşılama çok da şey değil şekilden ibaret olur. Biz nerede nasıl hareket edeceğimizi bilen insanlarız. Gereğini yapacağız.cevabını verdiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30