banner137
banner25

Pankart asmak tarih oluyor!
Edirne Valisi Hasan Duruer kentin caddelerinde görüntü kirliliği yarattığı için caddelerin üzerine reklam ve afiş asmanın yasaklandığını belirtti.
Valilik makamında yapılan toplantıya Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Müftüsü Emrullah Üzüm ve Müze Müdürü Hasan Karakaya katıldı.
Yaz aylarını yaklaşması ile kente turist akışının artacağı fikrinde görüşen yetkililer, rahatsızlık verecek her türlü olumsuzluğu kaldıracaklarını belirttiler.
Konu hakkında açıklama yapan Edirne Valisi Hasam Duruer özellikle kente gelişi güzel asılan pankart,afiş ve tanıtım ile ilgili materyallerin bunan böyle yasaklandığı kurumlara gönderdiği resmi yazı ile tebliğ etti.
Vali Duruer “bildiğiniz gibi yaz sezonunu gelmesi ile özellikle Selimiye camini ziyaretlerin yapıldığını biliyoruz.Burada gevşen satan bazı vatandaşlarımız var bunlar için bir dizi önlem aldık ve belirlenecek yerlerde satış yapmaları sağlanarak dışarı çıkmaları,gelenleri rahatsız etmemeleri engellenecek ve boyunlarında görevli kartları olacak” dedi.
Öte yandan daha önceleri Edirne Belediyesi tarafından yasaklanan ancak son yıllarda yasağın delinmesi ile yine gündeme gelen ve yol boylarına asılan pankartlar konusunda da açıklama yapan Vali Duruer “tabela kirliliği konusunda da görüştük.Pankartlar şehirde görüntü kirliliği yaratıyor.Bunların kaldırılması ve asılmaması için çalışma başlattık.Bir duyuru yapılacaksa belediye tarafından kullanımına izin verilen büyük reklam panoları kullanılacak”dedi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’de toplantı çıkışında açıklama yaparak “ulaşım konusunda görüşmeler yaptık.Faytonların yarattığı sıkıntılar ve trafiğe kapatacağımız alanları konuştuk.Edirne’nin önemli sorunlarını masaya yatırdık ve bunları alt komisyonlara verdik”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdullah çetin 11 yıl önce

pankart asımının yasaklandığı yerler sadece kamu kurumu korkulukları ve camii korkulukları...diğer yerlere pankart asmaya devam...yasak bundan ibaret 2013 ün dünyasında pankart asımımı kaldı ...merkezi yerlere yap dijital tabelanı ordan ne duyuracaksan duyu bi kere masraf et...istediğini yansıt...yok şu haftası yok bu haftası önüne gelen pankart afiş....hele bayrak asımı yahu bayrak her özel güne asılmaz ki o bayrağın bi şerefi bi haysiyeti var amaç ve araç olarak kullanılamaz...

banner30