banner78
banner25

Off-Road büyük ilgi gördü!
Organ Bağışına dikkat çekmek ve önemini anlatmak adına Edirne bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.
Edirne'de, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Hayata Bağış Derneği'nin öncülüğünde başlatılan ve İSOFF ve TRAKOFF'un destek verdiği 'Organ nakli için Off-Road' yarışları Selimiye Cami önünden start aldı.
Yarışmanın startını Edirne Valisi Hasan Duruer vererek gerek Edirne’nin tanıtımı için gerekse organ bağına dikkat çekmek için yarışının önemine vurgu yaptı.
Vali Duruer start vermeden önce yaptığı konuşmada “Hem organ bağışına dikkat çekmiş oluyoruz. Hem de tarihi güzelliklerimizi tanıtmış oluyoruz. Bundan sonra kısmet olursa, bu yarışı Balkan yarışına çevirmeyi düşünüyoruz. İnşallah Balkan Off-Roadları da yapacağız”şeklinde konuştu.Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) As Başkanı M.Tansu Uzun konuşmasında,"Vali, belediye başkanı ve hocalarımın katkısıyla Edirne'de böyle bir güzel program yapıldı. TOSFED adına herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yarışlarda da daha olumlu daha güzel şeyler yapacağız ve bu tür organizasyonların yanındayız" dedi.
Yarışmanın oluşumunda desteği olan İstanbul Sağlık Müdürü Prof.Dr. Ali İhsan Dokucu’de yarışmaya gelerek organ bağışının önemine vurgu yaptı Dokucu “Yarışmanın yardımcı pilotluğunu organ nakli yapılmış hastalarımız yapacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Geçen sene 1600'ün üzerinde organ nakli yapıldı.Bunların ancak 300' ün altında ki organlar kadavradan elde edildi. Maalesef ülkemizde olması gerekenin 10'da 1'i kadar organ bağışı olmuyor. Buna bağlı olarak organ naklinin önemli bir kısmı canlıdan oluyor”dedi ve organ bağışına dikkat çekti.
Sarkoidoz hastalığına yakalanan ve geçen Nisan ayında akciğer nakli yapılan 52 yaşındaki Nevruz Erdemir de sembolik olarak yardımcı pilot koltuğuna oturdu. 5 yıl boyunca nefes almakta güçlük çektiğini belirten Erdemir, "Benden iyi kimse nefes almanın kıymetini bilemez. Ölüme terk edilmiştim. Organ çıkınca yeniden doğdum”dedi.
Meriç Nehri kenarında düzenlenen ve askeri tatbikat alanı olarak bilinen alanda yapılan yarışmalara 22 sporcu araçları ile katıldılar. Birbirinden zor iki etapta yarışan yarışmacılar, birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.
Yarış alanına akın eden çok sayıda izleyici ise arazi taşıtlarını zorlu parkurdaki yarışlarını büyük bir ilgi ile izlediler.Zaman zaman kazaların yaşandığı yarışmada parkurda kalan bazı araçların kurtarma çalışmasında kameralara ilginç görüntüler yansıdı.Arazide kalan bir aracın kurtarılması sırasında bir başka araç geçmek isterken yardımcı pilotluk yapan ve araçlarını çıkartmaya çalışan kişiye çarptı.Şans eseri kazada yaralanan olmadığı görülürken bir başka kazada ise arazi taşıtı devrildi ve kurtarma işlemi seyirciler tarafından yapıldı.Takla atan araç daha sonra yarışmaya devam ett.
Yarışma gün boyu deva ederken ödül töreninin akşam saatlerinde yapılacağı belirtildi.
Yarışmaya Yunanistan’dan da 3 sporcu araçları ile katılarak zorlu parkurda başarı ile mücadele ettiler.İzleyiciler arasında Türk seyircilerin yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan’dan da gelen konuklar vardı.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30