banner78
banner25

Nehirlerimizde Pirana mı var?
Edirneli amatör balıkçının balık ağlarına takılan bir balık Meriç nehrinde Pirana mı var sorusunu akıllara getirdi.
Bulgaristan’dan doğup ilimiz sınırlarında akışını sürdüren ve Yunanistan ile aramızda kara sınırını oluşturan Meriç nehrinde önceki gün bulunan bir balık türü balıkçıları korkuttu.Geçimlerini Meriç nehrinden balık tutarak sağlayan veya hobi maksatlı yaptıkları avlarla günlerini geçiren Edirneli balıkçıların davul adı verilen av malzemesine takılan bir balık türü balıkçıların akıllarında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.
Meriç nehrinde hafta sonu avlanan Edirneli amatör balıkçı Kadir Özkal Bosna köy mevkii Topsöğüt bölgesinde Pirana Balığı'na benzer bir balık yakaladı. Özkal Pirana olduğunu tahmin ettiği balık üzerinde ilk yaptığı kontrolde balığın ağız kısmında bulunan sivri ve keskin dişleri gördü.Yaklaşık 500 gr ağırlığında olan ve 20-25 cm civarında ki balığı arkadaşlarına göstermek üzere balıkçıların yoğun olarak bulunduğu kahveye gelerek durumu arkadaşları ile paylaştı.Balığı yaşatmak adına bir akvaryumun içine koyan Özkal sabah kalktığında balığın akvaryum içinden fırlayıp düştüğünü ve öldüğünü gördüğünü belirterek “ konuyu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine bildirdim.Bilim adamları gelip bakacaklarını söylediler ancak gelen giden olmadı”dedi.
Durumu özetleyen balıkçı Özkal “Böyle bir balığın bizim sularımızda görülmesi hayret verici bir olay. Biz profesyonel balıkçılık yapıyoruz. Edirne Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Üyesiyim. Balık tutmak için geliştirdiğimiz davul dediğimiz av malzemesinin içine girmiş bir şekilde bu balığı görünce çok şaşırdım.Bu balığın yalnız olmadığını ve çok çabuk ürediğini biliyorum.Eğer Meriç be Tunca nehrinde bunlardan varsa ve üremelerini çok çabuk yaparlarsa burada ciddi bir tehlike vardır.Su içmeye giren hayvanlar başta olmak üzere nehre serinlemek için giren insanlar ve çocuklar için çok büyük bir tehlike.Eğer sayıları çoksa beslenecekleri tek canlı nehirdeki balıklar ve diğer canlılardır.Buda nehirde balıkların azalmasına neden olur”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
güray önay 10 yıl önce

bu pirana değil pacu ve zararsızdır...

banner30