banner137
banner25

Müezzinoğlu “sivrisinekle ortak mücadele şart”
Atina'daki ziyaretlerinin ardından doğduğu köy Kozlukebir’e gelerek hemşerileriyle buluşan Bakan Müezzinoğlu Yunanistan'daki ziyaretlerinin 2. gününde Doğu Makedonya Trakya Bölge Başkanlığı'na ziyaretle başladı.
Kendisini karşılayan Başkan Yardımcısı Pavlos Damianidis'i Yunanca selamlayan ve bir süre Yunanca sohbet eden Bakan Müezzinoğlu Yunanistan'da yaptığı ziyaretleri anlattı.
Damianidis ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirek, sivrisinekle mücadele konusunda işbirliği istedi.
Kamu sağlığı açısından da büyük önem taşıyan sivrisinekle mücadele konusunda ortam mücadelenin olmaması halinde başarı sağlayamayacağının altını çizerek, ''Ülkemiz geçen yıl ekonomik kriz yaşamasına rağmen sivrisinek mücadelesine büyük para ayırdı. Ancak Meriç bölgesinde eş zamanlı bir mücadele olmadığı için bunda başarılı olamadık'' dedi.
Bakan Müezzinoğlu da sivrisinek mücadelesi konusunda yerel yönetimlerden öte bakanlık konusunda da buna katkı sağlayacaklarını ifade etti.
Larva döneminde sivrisinek mücadelesinin başlatılmasının önemine dikkati çeken Bakan Müezzinoğlu, ''Geçen yaz Edirne'de artan sivrisinekler için Edirne'de bazı yetkililer, (Yunanistan krizde, mücadele edemiyorlar bu yüzden sivrisinek sayısı arttı) diye açıklama yapmıştı. Bu mücadele birlikte olmalı yoksa başarılı olamayız'' diye konuştu.
Müezzinoğlu, bölge dinamiklerini harekete geçirmek için her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ederek, ''Yarınımız bugünümüzden daha güzel olsun'' diyerek iki ülke arasındaki gelişen iyi ilişkilerin daha iyiye taşınması temennisinde bulundu.
Ardından Bakan Müezzinoğlu'na çeşitli hediyeler sunan Damianidis'e Bakan Müezzinoğlu da çini tabak hediye etti.
Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen Gümülcine Belediye Başkanı Yorgo Petridis'i ziyaretin ardından Bakan Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık konusunda Türkiye ve Yunanistan arasında işbirliği projelerinin geliştirileceğini söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda basına kapalı olarak Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftüleriyle görüştü.
 
-Gümülcine Türk Gençler Birliği ziyareti
 
Bakan Müezzinoğlu daha sonra yürüyerek, Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne geldi. Müezzinoğlu burada alkış ve çiçeklerle karşılandı.
Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
Yaşanmış tecrübelerin yaşanacak zenginliklere dönüştürme aracı olarak kullanıldığında geleceğin umut dolu olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''Biz olabileceksek daha iyiye, daha güzele köprü olmalıyız. Birileri siyaseten, idareten güçlü olacak diye (vurun Batı Trakyalı'ya, vurun Türkiye azınlıklarına) diyerek güç kazananların önünü kesmeliyiz. Filler tepişiyor, çimler eziliyoru...Ne olur biz birilerinin ezilen çimleri olmayalım.Daha akıllı, reel ve mücadeleci olarak iyi iletişim, iyi ilişkileri iyi noktaya getirmeyi başarmalıyız.''
Okuldan uzaklaştırma aldığı anısını da kendisi için bir kazanım olduğu yönünde anlatan Bakan Müezzinoğlu, ''Bir gün kütüphaneden kitap aldığım için okuldan 2 gün uzaklaştırıldıysam ben bunu zenginlik olarak görüyorum. Yanlışlıklara kızıyorum, ama yanlış yapmamayı bana öğrettikleri için de yanlış yapanlara teşekkür ediyorum. Bizler yanlış yapmamalıyız'' diye konuştu.
 
Cemaat Vakıflar Temsilcisi Laki Vingas ise, geçmişlerin tarihlerden silinmeyeceğini ancak geleceğe üreterek ve kavga etmeden bakılması gerektiğini söyledi.
Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, PASOK Partisi Rodop Milletvekili Hacı Osman ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan'da yaptıkları konuşmalarda Bakan Müezzinoğlu'yla gurur duyduklarını belirterek, görevinde başarı dileklerinde bulundular. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Azınlıklar, gelecek yolculuğunda, yarınlara yürümede köprü vazifesi görmeli'' dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Gümülcine'deki ziyaretlerinin ardından İskeçe'ye hareket etti.
İskeçe yolu üzerindeki İnhanlı köyü sakinlerini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, kurban edilecek koyunun kesilmesini istemeyerek, koyunun bir yoksula armağan edilmesini istedi.
İnhanlı Köyü Camisi avlusunda köy sakinlerine seslenen Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri'nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak ve Yunanistan hukukuna uyarak birlik ve beraberlik için de geleceğe yürümesi gerektiğini söyledi.
Türk ve Yunan hükümetlerinin ilişkiler noktasında önemli adımlar attığının altını çizen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
''Mart ayı başında İstanbul'da gerçekleşen Yunan ve Türk hükümetinin 25 ayrı anlaşmaya imza attığı Yüksek Düzeyde İşbirliği toplantısı yapıldı. Önümüzdeki dönemde daha güzel işbirliklerinin yapılacağına inanıyorum. Birbirimize yanlış yapmak yerine daha faydalı olabilmek anlamında güzel adımlar her iki ülke hükümeti tarafından da atılmaya başlandı.
Hem Türkiye hem Yunanistan'ın yarınları daha güzel olsun, hem Batı Trakya Türkleri hem de Türkiye'de yaşayan azınlıkların yarınları daha güzel olsun. İki ülke arasında yaşanan sorunların bedelini azınlıklar ödememeli. Azınlıklar, gelecek yolculuğunda yarınlara yürümede köprü vazifesi görmeli.''
İnhanlı Belediye Başkanı Stelyo Hacıevangelo da iki toplumun birlik ve beraberlik içinde yaşadığını en güzel şekilde kanıtladıklarını ifade ederek Bakan Müezzinoğlu'nun ziyaretinden kıvanç duyduklarını ifade etti. Sriza Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ise, dün akşam Altın Şafak Partisi üyelerinin Batı Trakyalı bir genci yaraladıklarını bu olayı ve şiddeti kınadıklarını kaydetti.
Bakan Müezzinoğlu, kendisini ''Plevne Marşı'yla'' uğurlayan davulcuya 100 avro bahşiş vererek İskeçe'ye hareket etti.
 
- İskeçe Türk Birliği ziyareti
 
Bakan Müezzinoğlu çiçek ve alkışlarla karşılandığı İskeçe Türk Birliği'nde yaptığı konuşmada, gelecek günlerin azınlıklar için bedel ödenen değil yarınlara umutla bakılan günler getireceğine inandığını söyledi.
Batı Trakya Türkleri için merkeze birlik ve beraberliğin alınması gerektiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, ''Türk milletinin bir ferdi olarak aynı zamanda Yunanistan vatandaşıyız. Türklüğümüz'e ve Müslümanlığımız'a dün nasıl sıkı sıkı sarıldıysak bundan sonrada bu değerlere sahip çıkarak geleceğe yürüyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüz'' dedi.
Bakan Müezzinoğlu, kendisinden önce konuşan İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin ''Çıkarılan 'İmamlar Yasası'yla' artık dini ve milli olarak kiliseye bağlı olacağımızı saklamaya gerek yok. İleride de bizi herhalde papazlar yıkar'' sözüne atıfta bulunarak ''Sayın müftüm buradaki tüm cenazeleri buradaki müftülerimiz ve hocalarımız yıkar ve namazlarını kıldırır. Arkanızda AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında 75 milyonluk ana vatan var. Bizde umutsuzluk yoktur'' diye konuştu.
Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder'in Batı Trakya'dan cumhurbaşkanı ve başbakan çıkmadığı sözleri üzerine de ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu toprakların evladıdır, O cumhurbaşkanı, O başbakan, O mareşal bu topraklardan çıkmıştır'' yanıtını verdi.
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de Batı Trakya'nın tarihi günlerini yaşadığını, Bakan Müezzinoğlu'nu ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından, Bakan Müezzinoğlu'na İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara tablo armağan etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30