banner137
banner25

Mimar Sinan Rotary farkını gösterdi!
Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Edirne Yeşil Sera Cafe'de düzenlediği bir iftar yemeği ile kulübün 961.ve Edirne dönem Başkanı Güzin Ciravoğlu  döneminin 4. Toplantısını, dönem sloganları “ROTARY İLE YAŞAMLARI DEĞİŞTİRİN” felsefesi ile gerçekleştirdi.  Toplantıda Lozan Barış Antlaşması’nın 90'ıncı yılını, Basında sansürün kalkışının 105. yıldönümünü ve Erkek Yetiştirme Yurdu Öğrencilerinin Geleneksel aylık doğum günlerini kutlandı. Ayrıca Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü kapsamında başlatılan “Kitap Kardeşliği Projesi” de toplantıda tanıtıldı..

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü dönem başkanı Güzin Ciravoğlu İftar yemeğinin yenmesinin ardından yaptığı konuşmasında, Lozan Barış Antlaşması'nın 90'ıncı yılında, Lozan Barış Antlaşması'nın önemini şu cümlelerle vurguladı; "Bugün 24 Temmuz  Lozan Barış Antlaşmasının 90.Yıldönümü. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Tarihinin dönüm noktası” olarak adlandırdığı Lozan Barış Antlaşması, Türk Devletinin uluslararası alanda siyasal, hukuki ve ekonomik ilişkilerinin yeniden düzenlendiği bir diplomasi zaferidir."dedi.

Basında Sansürün Kaldırılışının 105'ıncı senesinde basın mensuplarını da unutmayan Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü adına Kulüb Dönem Başkanı Güzin Ciravoğlu Edirne ve Tüm Türkiye Basınını temsilen NTV ve Tek Rumeli Tv bölge sorumlusu gazeteci Gökhan Tuzladan ve Hudut Gazetesi muhabiri Olgay Güler'e çiçek hediye etti. Ciravoğlu bu günün önemine dair şunları söyledi; "24 Temmuz aynı zamanda Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü. Gazetecilik mesleği dürüst, kanunlara ve kişilik haklarına saygılı, ön yargısız, ahlaklı ve vicdanı hür olma sorumluluğunu icracısına yükleyen dünyanın en saygın ve zor mesleklerindendir. Gazeteciler, söz konusu sorumluluklar ve ağır iş yükü ile dolu olarak bu kutsal mesleği layıkıyla icra etmek için zaman ve mekan farkı gözetmeden cansiperane haber peşinde koşmaktadırlar. Edirne Mimar Sinan Rotary olarak basından sansürün kaldırılışının 105.yılında, şehit düşen gazetecilerimize Allah’tan rahmet dilerken, basınımızın değerli üyelerinin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimizle kutlar, başarılarla dolu daha nice yıllar temenni ederiz."

 

Erkek Yetiştirme Yurdu Öğrencileri'ne her ay geleneksel doğum günü kutlamalarını yapan Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü, bu ay Ramazan ayı olması dolayısı ile bunu bir iftar yemeğinde düzenleyip, öğrencilere de bir anlam da sürpriz yapmış oldu. Ciravoğlu öğrencilere yönelik sözlerine şu şekilde devam etti; "Değerli dostlarım, bugün bir diğer önemli özelliği de Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin geleneksel aylık doğum günü kutlamalarının yapılacak olmasıdır. Önceleri Pazar kahvaltıları olarak yaptığımız bu kutlamaları, Ramazan ayına denk gelmesi nedeni ile, bu kez  iftar yemeği olarak tertip etmiş bulunuyoruz." Ardından Edirne Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet Polat öğrencilerle birlikte doğum günü pastasını kesti.

 KİTAP KARDEŞLİĞİ BAŞLADI

Son olarak Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Güzin Ciravoğlu, başlattıkları "Kitap Kardeşliği Projesi" ile ilgili bir tanıtımda bulunup proje ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu; "Sevgili dostlar, Temmuz ayı Rotary takviminde OKUMA-YAZMA ayıdır. Biz de bu ayın anlamına uygun olarak, bir “KİTAP KARDEŞLİĞİ” Kampanyası başlatmıştık. Bir kitabın değeri okundukça artar. Satın aldığımız bir kitabı okuyup kendi belleğimize yerleştirdikten sonra, başkalarının da faydalanabilmesi için, otobüs duraklarına, otogarlara, kafelere, gittiğimiz heryere, çeşitli noktalara bırakma ve kitap kardeşi olma kararı aldık. Kitaplarımızın üzerine ve içine stickerlar yapıştırarak kendimizi ve kampanyamızı anlatan yazılar yazdık."

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30