banner137
banner25

Lastik patladı! 3 ölü, 15 yaralı!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Karapınar Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında lastiği patlayarak, su kanalına düştükten sonra takla atıp karşı şeride geçen midibüste 3 kişi feci şekilde can verirken, 15 kişi de yaralandı.
Kaza, Edirne’den aldığı yolcuları, Keşan ilçesine getiren Raşit Güven (33) yönetimindeki 22 DK 116 plakalı yolcu midibüsünün, Uzunköprü istikametinden Keşan istikametine gelirken, Karapınar köprüsü yakınlarında, aracın lastiğinin patlaması sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek önce su kanalına, daha sonra da karşı istikamete takla atması sonucu meydana geldi.
Karşı yönden gelen başka bir aracın bulunmaması ise, büyük bir faciayı önlerken, kazanın ardından ise olay yerinde can pazarı yaşandı.
Kazada midibüs sürücüsü Güven, hafif şekilde yaralanırken, midübüste yolcu olarak bulunan Gamze Yanık (17), Betül Köçet(28), İbrahim Köçet (10), Serol Çileli (50), Nazan Kaya (42), Leyla Kaya (48), Şeyma Dönmez , Emre Öngören (17), Asım Kahraman, Can Çolakaydın, Muzaffer Ermek, Ayten Çırpan, Nihat Yıldırım ve Lamia Özek yaralandı.
Yaralılar, olay yerine gelen Uzunköprü ve Keşan’a ait çok sayıda ambulansla, Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Midibüsün takla attığı sağ taraftaki tekli koltuklarda oturan Gamze Hazer (19), Şükran Balaban ve Semahat Güler ise olay yerinde feci şekilde can verdi.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gelirken, Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ile Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerde olay yerinde başka bir kaza meydana gelmemesi için yoğun güvenlik önlemi aldı.
Olay yerine gelen Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından, kazada hayatını kaybedenler otopsisi yapılmak üzere Uzunköprü Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.Kaza nedeniyle, trafiğe kapanan yolda, uzun kuyruklar oluşurken, Keşan-Uzunköprü istikametine yaklaşık 1 saat trafik tek şeritten kontrollü olarak verildi.
Midibüs sürücüsü Raşit Güven ise, olay yerinde yapılan tedavisinin ardından Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Kaynak:Saros Haber

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30