banner78
banner25

Kosovalı Ata kadınlar korosu Edirne’deydi!
2000 yılında Kosova Prizren’de kurulan ve o günden buyana gerçekleştirdiği faaliyetlerle dikkat çeken Zübeyde Hanım Kosova Kadınlar Derneği dün akşam Edirne Halk Eğitim Merkezinde bir konser verdi.
Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen konserde konuşan Dernek Başkanı Birsen Gota,amaçlarının kadınlar arasında dayanışmayı sağlamak olduğunu belirterek “bu derneği kurmakta ki amacımız dinimizi ve dilimizi korumaktır. Ata Kadınlar Korosu'nu 3 yıl önce kurduk. Bu bizim en şerefli etkinliğimizdir. Çünkü 'Ata Kadınları' olmak bizim için çok değerli. Atatürk yaşıyor tabi ki ama onu Avrupa'da daha da yaşatmak istiyoruz" dedi ve bu konuşmanın ardından salonda bulunanlar Gota’yı uzun süre alkışladılar.
Bayanlardan oluşan koro daha sonra şef Reşit İsmet yönetiminde nihavend ve hüzzam makamlarındaki eserleri seslendirerek salondakilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundular.
Konseri, Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi milletvekili Enis Kervan konseri dinledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30