banner137
banner25

Kosova Başbakan yardımcısı Edirne’de
6. Uluslararası Balkan Forumu, 'Çok Boyutlu Bölgesel Entegrasyon' ve 'İş Birliği Vizyon 2023' programına katılmak üzere Edirne’ye gelen Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.
Valilik Binasına gelen Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri’ye burada resmi karşılama töreni düzenlendi.Karşılama töreninde hazır bulunan polis mangasına Türkçe “merhaba arkadaşlar,nasılsınız”diyerek selamlayan Tahiri daha sonra Valilik katında bulunan konuk şeref defterine imzalayarak makama geçtiler.
Edirne’de yapılan Forum nedeni ile Edirne’ye geldiğini belirten Başbakan Yardımcısı Tahiri Edirne’yi daha önceden bildiğini ve ilk defa geldiğini belirterek Türkiye ile Kosova arasında önemli bağların bulunduğunu ve bu bağların güçlenmesi için önemli adımların karşılıklı olarak atıldığını ifade etti ve en kısa sürede şehirler arasında bir kardeşlik anlaşması yapılmasının kendilerini son derece memnun edeceğini ifade etti..
Edirne Valisi Hasan Duruer ise yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek en kısa sürede Kosova’ya gelmek istediklerini ve Edirne ile Prizren şehirlerinin kardeş şehir olması için Edirne Belediye Meclisine teklif götürerek bunun olmasını talep edeceklerini belirtti.
Başbakan yardımcısı Tahiri ve vali Duruer karşılıklı olarak hediyelerin verilmesi sırasında ise Edirne’nin adı konusunda bilgi alış verişinde bulundular.Başbakan Yardımcısı Tahiri “biz Edirne’nin adını Edrina olarak tarih kitaplarından okuyorduk.gerçek adının Edirne olduğunu şimdi öğrendim”dedi ve Vali Duruer’de “sonuçta her iki isimde doğru.Tarihte değişik isimlerle anılmış bir kent.Geçek adı ise şu an olduğu gibi Edirne’dir”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30