banner137
banner25

Kırcaali Haber gazetesinden iftar!
Bulgaristan da yaşayan soydaşların gözü ve kulağı olan Kırcaali Haber gazetesi her yıl geleneksel hale getirdiği iftarını bu yılda Kırcaali Merkez caminde verdi.

Merkez camiinde kurulan iftar çadırında Kırcaali Haber Gazetesi adına iftar veren gazetenin sahibi Müzekki Ahmet “biz bu iftarımızı her yıl geleneksel olarak vermeye çalışıyoruz.Bu yılda beşincisini veriyoruz”dedi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı iftara Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ve Edirne Valisi Hasan Duruer’in Balkanlar danışmanı Fahri Tuna ve beraberindeki heyet katıldı.

İftar vaktinin yaklaşması ile okunan ezanın ardından önce namaz kılan vatandaşlar daha sonra hazırlanan iftar sofrasına gelerek burada iftarını yaptılar.İftar sonrası konuşma yapan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci Bulgaristan’da ki sorumluluk alanlarında on ilin kendilerinde olduğunu belirterek düzenlenen iftarlara katılmaya çalıştıklarını belirtti.Cebeci konuşmasında “ Ramazan sakin geçiyor.Bizde Ramazan ayında özellikle soydaşlarımızla beraber olalım diye tatil kullanmadık.Bizimde iftar organizasyonlarımız var.Geçtiğimiz hafta iş adamlarımızla bir araya gelerek Filibe’de iftar yaptık.Bu haftada bölgemizdeki 9 müftümüze iftar vereceğiz”dedi.

Kırcaali Haber Gazetesi sahibi Müzekki Ahmet ise Merkez cami bahçesinde iki yıldır iftar çadırı kurulduğunu ancak Kırcaali Haber Gazetesi olarak kuruluşlarından bu yana 7 yıl geçtiğini ancak 7 yılın içinde beş defa iftar yemeği düzenleyerek halk ve protokole imkanları dahilinde iftar yaptırdıklarını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30