banner137
banner25

Kepçe müteahhit’ten, şoför belediyeden!
Edirne Belediyesine sürekli iş yaptığı bilinen müteahhit firmalardan birine ait kepçe hafta sonu üzerinde Belediyeye ait resmi şoför ile mesai yaptı.
Edirne’de gazete sahibi olarak bilinen ve belediyeye yakınlığı ile tanınan kişiye ait özel bir arazide sabah saatlerinde başlayan ummalı çalışma yaklaşık 2 saat sürdü.İl merkezinden 26 kilometre uzaklıkta bulunan Saksağan köyüne ait bir arazi üzerinde yol açma çalışması yapan kepçe ve operatörünün dün akşam saatlerinde Değirmenyeni köyüne gelerek beklemeye başladığı ve ardından gün ağarması ile yola koyularak Saksağan köyünde bulunan Bulgaristan sınırına yakın bir noktada badem ve ceviz ekili olan şahıs arazisinde yol açma çalışması yaptığı görüldü.
Belediyeye yakınlığı ile bilenen bir gazetecinin şahsi işi için kilometrelerce yolu kepçeye yaptırması ve ardından arazide çalışma yaptırması ve dahası üzerinde Belediyenin resmi şoförünün kullanıyor olması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.Ahbap çavuş ilişkisinin üst seviyeye çıktığı bu uygulamada Fen İşleri Müdürünün konudan haberdar olduğu ancak kimsenin duymaması şartı ile işin sabah erkenden bitirilip geri dönmesi talimatının verildiği iddia edildi.
Yapılan uygulamanın nasıl odluğu yada herhangi bir maddi boyutu olup olmadığının bilinmediği uygulamada ise bir başka çarpıcı boyut Saksağan deresine yapılan izinsiz müdahale oldu.Aynı kepçenin ve operatörünün bahse konu araziye su alabilmek adına dere yatağına müdahale ettiği ve bununda genelge ve kanunlar nezrinde yasal olmadığı öğrenildi.
Saksağan deresinin kenar kısmına yapılan müdahale ile suyun akış yönünün küçükte olsa değiştiği ve bu sayede suyun belli bir yerde toplanarak konulacak pompa ile araziye su basılacağı öğrenildi.
Ortaya çıkan manzara ile basının gücüde ortaya çıkmış oldu.Gazete veya gazetecinin belediye ile olan bağının net bir şekilde anlaşıldığı olayda, vatandaşa aynı hassasiyeti göstermeyen belediyenin şahsi işleri için açılan bir telefon yada bir rica ile gazeteci için dağları taşları deldirdiği de açıkça görülmüş oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet kara 11 yıl önce

ya gökhan bey bu hiç bişey değil...daha neler neler...ama bişi söyliyeyim hamdi başkanın bunlardan haberi yok...bu belediyeyi bu hale getiren çıkarcı birim müdürleri ve ünlü dr başkan yrdsi...

banner30