banner137
banner25

Karneler Vali Duruer’den!
Her eğitim ve öğretim yılı sonunda Edirne Valisinin katılımı ile düzenlenen karne dağıtım töreninde Edirne Valisi Hasan Duruer bu defa Edirne Ticaret Borsası İlköğretim okulunda karne dağıtım törenine katıldı.
Edirne'de, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle toplam 55 bin 700 öğrenci karne aldı.İl genelindeki karne törenleri tüm okullarda düzenlenirken Edirne Valisi Hasan Duruer bu yılki karne dağıtım törenini Edirne Ticaret Borsası İlköğretim okulunda gerçekleştirdi.
Edirne'deki resmi karne törenine Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Müdür yardımcıları, Şube müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Halk oyunları gösterileri ile başlayan karne töreninde Vali Duruer ilk olarak anasınıfını ziyaret etti ve burada öğrencilerin karnelerini dağıtarak onlardan öğrendikleri bir şarkıyı söylemelerini istedi.
Ana sınıfındaki karne dağıtımının ardından Birinci sınıf öğrencilerinin olduğu sınıfa geçen Vali Duruer ve beraberindekiler burada da öğrencilere karne dağıttı ve sohbet etti.
Karnelerin dağıtımı sırasında velilerin sınıf dışında beklediğini gören Vali Duruer ailelerin içeri çağırılmasını isteyerek bu mutlu günlerinde annelerinin çocukların yanlarında olmasının doğru olduğunu söyledi ve karne dağıtımında velilerin fotoğraf çekmesine imkan tanıdı.
1-A sınıfında karne dağıtımı yapan Vali Duruer kas erime hastalığı bulunan Seymen Kırcan ile bir süre sohbet ederek dersleri hakkında bilgi aldı.Seymen’in sınıfa özel bir tekerlekli sandalye yardımı ile geldiği ve yine kendisi için yaptırılan özel rampadan gelerek derslere katıldığı ve başarılı bir öğrenci olduğu iletildi.
Karne dağıtım töreni sonrasında açıklama yapan Vali Duruer çocukların başarılarının kendileri için önemli olduğunu belirterek bu başarının okullarda sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler de olmasına önem verdiklerini ancak bunun derslerde de istenen seviyeye gelmesi için çaba sarf edildiğini kaydetti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30