banner137
banner25

Kar kentte etkili!
Edirne’de son bir haftadır yaşanan bahar havası yerine karlı ve soğuk bir havaya bıraktı.
Dün öğlen saatlerinde başlayan ve kentin büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı aralıksız olarak sürüyor.
Kent içinde ulaşımda aksamalar yaşanırken,ana yollarla bağlantıların kapanmaması için karayolları ekipleri aralıksız olarak çalışıyor.İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise köy yolları ile ulaşımın aksamaması için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç yollarda kalırken, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli sınır kıpısına giden karayolu ile Keşan-Enez karayolu zaman zaman küçük araçların trafiğine kapansa da yapılan çalışmalar sonuç vererek ulaşım kontrollü olarak sağlanabiliyor.
24 saatten buyana etkili olan kar yağışı kent merkezinde kar kalınlığının yer yer 20 cm ye ulaşmasına nede oldu.Belediye ekiplerinin yetersiz kalmasından dolayı Şehir merkezinde onlarca araç yollarda kaldı, çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı traik kazası meydana geldi.Tüm bölgede kar küreme çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken Trafik ekipleri şehir dışına çıkış yapacak araçlar üzerinde kar lastiği ve zincir uygulaması başlattı.Öte yandan belediye hoparlörlerinden araç sahipleri de uyarılarak ihtiyaç olmadan araç kullanmamaları konusunda uyarıldı.
 Edirne Meteoroloji istasyon Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 0 derece olarak ölçülürken, gece ise eksi 4 dereceye düşecek. Kentte gün boyu kar yağışı bekleniyor.
Bir haftayı aşkın bir süredir devam eden Balkanlardaki yoğun yağmur ve kar yağışı da Edirne’de bulunan Tunca,Meriç ve Arda nehirlerinin su seviyelerinin artmasına neden oldu.Bulgaristan’da bulunan barajların su seviyelerinin arttığını belirten yetkililer suyun kontrollü bir şekilde salındığını ancak şu an için tehdit boyutunda bir sıkıntının yaşanmasının söz konusu olmayacağını ifade ettiler.
Tunca ve Meriç nehrindeki su seviyesinin artması sonucu her iki nehirde yatağından bazı noktalarda çıkarak tarım alanların sular altında kalmasına neden oldu.Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi güreş alanının bir bölümüne de su girmesi sonucu bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30