banner137
banner25

Kahve;bayrak üzerinden belediyeye yüklendi!
Ak Parti İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve düzenlediği basın toplantısı ile yaşanan son gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yaptı.Kahve 652 nci Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri final maçı öncesinde Er meydanında açılan Türk Bayrağının geçişi sırasında ayağa kalkmadıkları gerekçesi ile eleştirilen Bakanlarını savunarak “Bayrak geçerken kalkıldı,selamlandı sonrada oturuldu”diyerek konunun birileri tarafından farklı bir mecraya çekilmeye çalışıldığını söyledi.

14 Temmuz Pazar günü Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne programı hakkında bilgi veren İl Başkanı Kahve merakla beklenen ve yılladır ha yapıldı ha yapılacak denilen Pazarkule Karaağaç bağlantı yolunun temellerinin atılacağının müjdesini verdi.Yapılacak yeni bağlantı yolu ile her yıl nehir taşkınlarında yaşanan sorunların ortadan kalkacağını inandıklarını belirten Kahve yolun toplam uzunluğunun köprü dahil 7 kilometreye yakın olacağını ve Meriç nehrini 1200 metre uzunluğunda bir köprü ve viyadük bağlantısı ile geçileceğini bununda maliyetinin 70 milyon TL olduğunu,inşaatında 2015 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.

652 nci Tarihi Kırkpınar güreşlerine dair değerlendirmesini yapan il Başkanı Kahve “Bir Kırkpınar altlattık.Her yıl aşağı yukarı aynı manzaraları yaşıyoruz.Kırkpınar maalesef Edirne’ye yakışır ve tarihi geçmişine yakışır bir şekilde kutlanamıyor.Bir çok organizasyon hataları, birçok eksiklikler ve her sene birbirini tekrar eden artık çok klişeleşmiş, basitleşmiş,olaylarla geçiştirilen bir program haline geldiğin üzülerek görüyopruz”dedi

Tarihi Kırkpınarlarda yaşanan bayrak krizine ilişkin olarak açıklama yapan Kahve “Birileri onuncu yıl marşı ile stadyumda Türk bayrağını gezdirerek kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor.Ama Kırkpınar sahasının 500 metre üstünde buram buram yanan bir Edirne çöplüğü de durmaya devam ediyor”diyerek belediyecilik hizmetlerini eleştirdi.

Önümüzdeki yıllarda Kırkpınar organizasyonunu Spor Bakanlığının yapabileceği konusunda görüşüldüğünü ifade eden İl Başkanı Kahve “bunun tabi kararını verecek olan tek yetkili Edirne belediyesidir.Bu Edirne Belediyesinin rızası ve Edirne halkının onayı olmadan olacak bir iş değildir.Belediye biz bunu bakanlığımızla daha iyi bir hale getirebiliriz demesi ile olacak bir şeydir.Biz buna hükümet ve bakanlık olarak hazırız”şeklinde konuştu.

 

Bayrak geçerken ayaktaydık!

 

Şanlı bayrağımızın geçişi sırasında tüm protokol tribünlerinin olduğu gibi törene katılan Bakanlarında ayakta olduğunu ifade eden Kahve “Bayrak geçerken kalkıldı, selamlandı sonrada oturuldu.Bende oturdum.Onuncu yıl marşını ayakta söylemek gibi bizim ne kanun,ne yönetmelik, ne tüzük nede bir geleneğimiz, örfümüz, adetimiz söz konusu değil.Tek bir marşta ayağa kalkarız ve saygı duruşunda bulunuruz biz Türk milleti olarak oda İstiklal marşıdır”diyerek bu konunun birileri tarafından kasıtlı olarak polemik konusu haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Söyledikleri ile Edirne belediyesini hedef alarak “birileri yapamadıkları hizmeti bayrak ve onuncu yıl marşı ile örtme çabası içinde”diyen Müjdat Kahve “Eğer Edirne’de Türk bayrağına hizmet edilecekse, güzel bir belediyecilikle hizmet edilir.Yanan çöplükle musluklarından akan suyu içilmeyen bir belediyecilikle, Edirne içinden geçen yolunun asfaltını yapamayıp bunu karayollarına havale eden, karayollarının asfaltını döktüğü bir şehir içi yolla herhalde bayrağa hizmet olmaz diyorum”şeklinde konuşarak belediye hizmetlerinin yetersizliğinden yakındı ve Ak belediyecilikte bunların olmayacağını belirtti.

Yaşanan sorunu büyüterek birilerinin bundan pay çıkartmaya çalıştığına dikkat çeken İl başkanı Kahve “konu Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar taşındı.Buradan açıklamalar yapıldı.Kamuoyu bu tür Ali Cengiz oyunları ile meşgul edilerek, perdenin arkasında olup bitenlerin görülmesinin engellenmeye çalışıldığını birilerinin başarısızlığını beceriksizliğini bu şekilde örtmeye çalıştığını ifade etmek durumundayım”dedi.

Onuncu yıl marşının 10-15 yıl öncesine kadar bu milletin hep bir ağızdan söylediği bir marş olduğunu ve Cumhuriyetin onuncu yılına atfen yazılan bir marş olarak bilindiğini söyleyen Kahve “Onuncu yıl marşı bu milletin ortak olarak okunduğu zaman heyecanlandığı bir marştır.Özellikle 28 Şubat sürecinden belli bir kesimin  İstiklal Marşı'nı hatta kenara koyup bir ikame marş olarak arz edilmesini, bununla psikolojik baskı oluşturulmaya çalışılmasını, ulusalcılar, darbeciler gibi nitelendirdiğimiz kesimlerin bu marşla kendilerini ifade etmelerinden, rahatsız olduğumu ifade etmek isterim. Bir dönemler dağ başını duman almış marşımız vardı bizim. O ne hikmetse gündemden düştü, onuncu yıl marşının sözlerini dile getirdiğimizde bunları kim yerine getiriyor. 'Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan', demir ağlarla, hızlı trenlerle yurdu kim donatıyor, ona da bir bakmak lazım. Bu işler sadece marş söylemekle olmuyor”dedi.

Edirne İstanbul arasında düşünülen hızlı tren konusunu da değerlendiren Müjdat Kahve 14 Temmuz Pazar günü Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım’dan hızlı tren konusunu isteyeceklerini belirterek “şu an kullanılan mevcut hat rehabilite edilecek.Bunun yanına gidiş ve geliş olarak ayrı iki yol daha yapılacak.Bu tren bizi Kafkaslardan Avrupa’ya kadar ulaştırılacak bir hat olacak”dedi.

Demirhanlı havaalanının kullanımına ilişkin birkaç havayolu firmasının görüştüğünü ve Edirne İstanbul arasında taksi uçak şeklinde uçuş yapılacağını belirten Kahve “iki firma burada pilotlarını konaklatacak.Alt yapı konusunda incelemeler yapıldı.İmza aşamasına gelindi.İnşallah bunu da yapacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30