banner78
banner25

Kaçak yapıya Balyoz geliyor!
Edirne Fatih mahallesinde bulunan ve yeşil alan katledilerek yapılan betonarme yapı yarın sabah mahkeme kararı ile belediye tarafından yıkılıyor.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin onayı ile olur verilen ve göz göre göre yeşil alan katlinin önünü açan sözde izci derneği binası nihayet yıkılıyor.
Edirne’de bazı duyarlı insanların bir araya gelerek oluşturduğu Halk Meclisi başta olmak üzere TMMOB ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı’nın da şahsi şikayet dilekçesi ile harekete geçen savcılık binanın kaçak olduğunu ve illegal yollarla yapıldığını belirleyerek mahkemeye dava açılması için soruştura dosyasını gönderdi.
Mahkemenin kararına rağmen hukuku hiçe sayan ve halk arasında tarikat yuvası olarak ta atfedilen İzci Kulübü binası hukukun üstünlüğü sonrasında yıkılacak.
Çam ağaçları yok edilerek inşa edilen 2 katlı betonarme binanın aslında imar planı hükümlerine göre park alanında yapılacak yapıların tek katlı, en fazla 3.50 metre yükseklikte, sökülüp taşınabilir olması şartına rağmen, betonarme, 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte inşa edilerek, hukuka, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı işlem yapıldığını vurgulamasının ardından binanın yıkım kararını aldı.
Bir süreden bu yana zaman kazanmaya çalışan ve çalmadık kapı bırakmayan dermek yetkilileri Edirne belediyesinin imar ile ilgili bazı mevzuatlarını da delmeye çalışarak yaşanan skandala kılıf hazırlığındayken mahkemeden gelen yıkım kararı adeta kaçak yapıyı yapanlara ve buna göz yumanlara balyoz gibi indi.
Edirne Belediyesi 12 Haziran 2012 tarihinde, 1. Murat Mahallesi’ndeki park alanına yap-işlet-devret modeliyle 2 katlı, 104 metrekare lokal yapılması için Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne yapı ruhsatı vermiş, ihaleye bir tek bu dernek katılmış ve sözleşmeye göre dernek binayı aylığı 155 liradan, 10 yıllığına kiralamıştı.
Halk, parkta çam ağaçlarının yerinden sökülerek inşaata başlanmasıyla verilen ruhsattan haberdar oldu.
Mahkeme 10 Eylül 2012 tarihinde, “Park alanında sadece sökülüp taşınabilir malzemeden olacak şekilde yapı yapılması gerektiği yönünde plan hükmü bulunmasına rağmen, betonarme yapı için verilen yapı ruhsatının imar planına, yapılaşma koşullarına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme aynı gerekçelerle yapı ruhsatını da iptal etmişti.
Kararın inşaatı devam eden ve yeşil alanın katline izin veren diğer yapılar içinde geçerli olması bekleniyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30