banner137
banner25

Jandarma’dan kaçamadılar!
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca göçmen kaçakçılarına yönelik sürdürülen operasyonlarda toplam 16 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
Son aylarda Edirne il merkezindeki Yunanistan sınırına çektiği tel örgü sonrasında kaçış yönlerini güneye kaydıran göçmenler, Edirne’nin ilçesi Meriç’in sınıra yakın noktalarından illegal geçişlerini arttırdılar.Organizatörler yardımı ile İstanbul ilinden çeşitli yollarla sınıra yakın bölgelere getirilen çok sayıda göçmen jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda yakalanırken bunları getirdiği belirlenen şahıslara yönelikte geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
İl Jandarma komutanlığı ekipleri savcılık izni ile 3 ay süren teknik takip ve dinleme sonrasında yasa dışı göçmen kaçakçılığı işi yaptıkları belirlenen kişiler hakkında çalışma başlattı.Telefon kayıtlarından yola çıkarak yapılan çalışmalarda çok sayıda göçmen ve bunlara kılavuzluk eden şahıs yakalanarak adli mercilere çıkartıldılar.
Jandarma’nın kapsamlı operasyonlarında teknik takip ve dinleme neticesinde İstanbul ili Esenyurt,Zeytinburnu,Büyükçekmece,Fatih,Avcılar ve Aksaray ilçeleri ile Edirne merkez Uzunköprü,Meriç,İpsala ve Keşan ilçelerinde 22 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda yüze yakın jandarma personeli görev aldı.Operasyonlar neticesinde İstanbul ilinde 8, Edirne il ve ilçelerinde ise 12 olmak üzere toplam 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Önceki gün yapılan bir operasyonda ise insan tacirlerinin son planına jandarma tarafından darbe vuruldu.Bir grup göçmenin İstanbul’dan yola çıkarılarak Meriç ilçesi Adasarhanlı yakınlarına getirilerek buradan Meriç nehrini kaçak yollara geçeceği bilgisini alan jandarma söz konusu aracı takibe alarak izlemeye başladı.
Aracın Adasarhanlı yakınlarına geldiği sırada yolu kesen jandarma ekipleri aracı durduracakları sırada aracın sürücüsü araçtan atlayarak kaçmaya başladı.Kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalanan sürücü ekipler tarafından kısa sürede gözaltına alındı.Araçta yapılan incelemede Suriye ve Eritre uyruklu oldukları belirlenen 6 şahıs ve nehri geçmek için kullanacakları şişme bot ile bot motoru ele geçirildi.
Suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda savcılık soruşturması sonrasında 20 sanık mahkemeye sevk edilmiş, bunlardan 16 sı tutuklanmış ve yasa dışı göçte kullandıkları tespit edilen 22 adet cep telefonu, 24 adet sim kart ,9 lastik bot, 6 bot motoru, 4 şişirme pompası, 1 adet tabanca,1 adet otomatik tüfek ve bunlara ait fişeklere el konuldu.
Jandarma’nın göçmen kaçakçılarına karşın bölgede yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda 2011 yılında 19 bin 500,2012 yılında 15 bin ve 2013 yılının Mayıs ayına kadar ise 2 bin 500 göçmenin yakalanmış olması mücadelenin başarılı olduğunu gösteriyor.  




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30