banner137
banner25

İşletmeciler dertli!
Meriç Nehri kıyısındaki kafeterya ve çay bahçesi işletmecileri, DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından nehir kıyısına yapımı devam eden beton seddeyi Almanya'da 1989'da yıkılan Berlin Duvarı'na benzeterek tepki gösterdi. Manzarası ve nehriyle birlikte bölgenin en önemli yaşam noktalarından olan bölge doğasının yapılan seddeyle adeta hapsedildiğini söyleyen işletmeciler; “Bu çalışmanın Meriç nehri ve şehre ihanet olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Edirne'de yaklaşık 1 ay önce DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından Meriç Nehri'nin Kent Ormanı kıyısında başlayan beton sedde çalışmalarına bir tepki de bölge esnafından geldi. Söz konusu çalışmalar bittikten sonra oluşacak seddeyi Almanya'daki Berlin Duvarı'na benzeten esnaf manzarası ve nehriyle vatandaşların en önemli dinlenme noktası olan bölgenin hapsedileceğini dile getirdi. Meriç Nehri kıyısında işletmecilik yapan Kemal Kılıç da, yapılan çalışmanın doğaya da zarar vereceğini ifade ederek; “Hem doğaya hem de gelen turistlerin görsel anlamda zevk aldıkları bir yere zarar verilmesinin kötü sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” dedi.

KILIÇ: “HEM NEHRE HEM DE ŞEHRE İHANET”

Uzun yıllar Meriç Nehri kıyısında bulunan Lalezar Restoran işletmeciliğini yapan Kemal Kılıç, Meriç nehrinin Edirne'nin en önemli güzelliklerinden olduğuna vurgu yaparak; “Bu nehrin ıslah çalışmalarıyla DSİ bir takım projeler yapıyor. Bu projelerde de bizim bildiğimiz kadarıyla kazıklı bir yöntemle betonarme bir çalışma yapılacak nehir kenarına. Bu çalışmanın bir kere doğal olarak bu nehre ve bu şehre ihanet olduğunu düşünüyorum. Bu ıslah çalışmasının daha doğru bir şekilde yapılmasından hem fikiriz. Ama hem çevreye, hem doğaya hem de gelen turistlerin görsel anlamda zevk aldıkları bir yere zarar verilmesinin kötü sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: “BU ÇALIŞMA DOĞAYA TAHRİBAT VERECEKTİR”

Diğer ülkelerdeki olumlu örneklerinin Meriç Nehri’nde de uygulanabileceğini ifade eden ve seddenin kendi işletmelerinin önüne yapılması halinde mağdur olacaklarını söyleyen Kılıç; “Mağduriyetimiz şu olacak; insanlar keyifle çayını içerken bu görsel zevki yaşayamayacak. Bu da tercih nedeni olmayacak ve sıradan bir yer olacak burası. Aslında burası bizim yerimiz değil, biz kiracıyız burada. İnsanlığa ait bir alan ve bundan dolayı bizim burayı daha iyi kullanmamız lazım, insanlığa yakışır şekilde daha güzel hale getirmemiz lazım. Evet kenarlarına bariyerler yaparak belki seli önleyebiliriz ama bunun belki daha farklı yöntemleri var. Nehir yatakları temizlenirse daha etkili olabilir. Bu şekilde yapılan bir yapının doğaya tahribat vereceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ZEHİR: “BERLİN DUVARI GİBİ”

Bölgede bulunan Emirgan Çay Bahçesi işletme yetkililerinden Seçkin Zehir de yapılan betonarme seddeyi Almanya'daki Berlin Duvarı'na benzeterek; “Geçen gün seddelerin yapıldığı bölgeyi gezdik. Orasının tamamen harabeye çevrildiğini gördük. Oranın doğal bir güzelliği vardı, insanlar piknik yapıyordu ama şimdi o doğal güzellik gitti. Aynı Almanya'daki gibi bir Berlin duvarına benzer bir yapı yapılıyor oraya. Bunlar hep bu bölgenin turizmini etkileyecek faktörler. Buraya gelenler nehir için manzara için geliyorlar. Bunlar kaybolacak” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30