banner137
banner25

İlgü “Her şeyi ithal eder hale geldik!”
Dünya Veteriner Hekimler gününde konuşan Trakya Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdal İlgü “her şeyi ithal eder hale geldik” dedi.
Günün anısına Atatürk Anıtında toplanan oda yönetimi anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve Belediye bandosu eşliğinde İstiklal marşımızı okudu.
İlgü burada yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında ülkede yürütülen yanlış tarım politikalarına değinerek “1980 li yıllarda Bakanlıkta Veteriner İşleri Genel Müdürlüğünün kapatılması, daha sonraki yıllarda araştırma enstitülerinin kapatılması veya işlerliğinin yitirilmesi ile bu konuda çok ciddi gerilemeler olmuştur.Bunun sonucu olarak üç gün hastalığı,mavi dil,şap ve brucella gibi bulaşıcı hastalıklarda artışlar çok sık görülmeye başlamıştır.Yapılan hatalı politikalar sonucunda bugün hem et hem canlı hayvan hemde saman ithal eden bir ülke konumuna gelinmiştir”dedi.
Konuşmanın ardından anıttaki tören sona erdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30