banner78
banner25

İlginç konular!
Geçtiğimiz hafta yoğun bir gündem vardı. Benim ilgimi çeken bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum. Kent içi taşımacılığı konusunda Edirne Belediyesi ve taşıma kooperatifi arasında Meclisten geçtiği şekilde sözleşme imzalandı. Halkın genel çıkarları ve geleceğinin ipotek altına alındığından söz edilen anlaşmanın iptali için daha önce meclis üyesi Arif KUDAY mahkeme açmıştı. Son olarak ise sorunu gündemine alan EDİRNE KENT KONSEYİ mahkemeye başvurdu.
          Konseyin basın bildirisinin sonu aynen şöyle "Edirne Halkı adına seçimlerle yetkilendirilen Edirne Belediyesi için, ileride telafisi imkansız zararlar doğma ihtimaline karşılık, öncelikle yürütmenin durdurulması talepli olarak bu kararın iptali davasını açmak zorunlu hale gelmiştir". Duyarlılıklarından dolayı kendilerini kutluyor ve mahkemenin vereceği kararı sabırla bekliyorum. Umarım, adalet halktan ve mağdurdan yana tecelli eder.
          Taşımacılıkla ilgili bir bayan okurumun ilginç önerisi var, mantıklı geldi ve paylaşmadan geçemedim. Kentimizde üniversite öğrencisi sayısının epeyce fazla olduğunu, yolcuların da yarıya yakın bölümünü bunların oluşturduğunu, bu nedenle Trakya Üniversitesi Yönetiminin devreye girmesini istiyor. Üniversitenin elindeki araçlara bir kaç takviye yaparak, kendi öğrencileri için kampüsler ile şehir merkezi arasında servis yapabileceğini böylece yoğunluğun azalabileceğini ve en azından öğrencilerin mağduriyetinin önüne geçileceğini belirtmiş. Bence de uygun, bakalım sayın Rektör ne diyecek ? Top kendisinde ve yasa dışı bir istek de değil.
          Geçen hafta Edirne milli eğitim müdürü ile ilgili haberler de yoğundu. Gazetenin birinde, ziyarete veya denetime gittiği okulda, öğrencilere kötü sözler sarf ettiği ve sert davrandığı söyleniyordu. İnternet sitelerinde epeyce eleştirildi ve görevden alınması istendi. Son olarak da bir grup genç ve veli saraçlar caddesinde eylem yaparak müdürü istifaya çağırdı. Bu konunun nereye varacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Dileğim gerçeğin bir an önce ortaya çıkarılması ve gereği neyse  acilen yapılması.
          Bir başka konu "kentimiz sahipsiz değil" sloganıyla ortaya çıkan kişilerin, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde oluşturduğu grup olan EDİRNE HALK MECLİSİ, yıllardır gündeme getirilemeyen konuları görüntü ve fotoğraflarla sayfasına taşımış. Kent çöplüğünün doğaya verdiği zararı daha doğrusu katliamını, tüm insanlara göstermiş. Bugüne kadar buna kayıtsız kalan ve umursamaz davranan tüm yöneticilerin neler diyeceğini merakla bekliyorum. Bununla beraber yöneticilere, gelişmiş ve çağdaş ülkelerde bunun cezasının ne olduğunu iyi araştırmalarını da tavsiye ediyorum.
          Aynı grubun sayfasında ilginç başka bir konu daha var. Bir kaç kez bu köşede bende yazmıştım. Kentin göbeğinde bulunan korsan ve kaçak olarak işletilen 3 otopark gündeme alınmış. Ana caddeler üzerinde işletilen bu yerlere hiç kimsenin karışmadığı, vatandaşın da istenen parayı paşa paşa verdiği tespit edilmiş. Yine görüntü ve fotoğraflar eşliğinde. Ben de buradan soruyorum Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü görmüyor mu bunları ? Hiç mi ilgilerini çekmiyor ? Yetkili ve etkililer lütfen göreve. Bu arada yerel medya da sus pus. Eften püften konuları işleyeceklerine böyle önemli konulara neden değinmezler, bu da ayrı bir soru aslında. 
          Daha güzel bir Edirne isteğiyle, görüşmek üzere.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30