banner78
banner25

İl Başkanı sustu Vekil konuştu!
CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yeni İl Başkanı Oktay Bozkurt basınla bir araya gelerek açıklama yaptı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adaylığı konusunda partideki görevlerinden istifa etmeyi düşünen veya eden CHP li yöneticilerden boşalan yerlere getirilen yeni yöneticiler İl Başkanı Oktay Bozkurt tarafından basına tanıtıldı.

Basın toplantısında konuşan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan parti genel merkezi tarafından alınan karar gereği seçim sattına erken bir zamanda girilmesinin hesaplandığı ve bu yüzden dolayı aday adaylarının erken bir süreçte belirlenmesi gerektiği, adaylığı kesinleşenlerin ise vatandaşlar tarafından bu yolla erken tanınmasına olanak sağlandığı belirtildi.

Gürkan yaptığı konuşmada “Bildiğiniz gibi ülkemizde 30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimlerle başlayacak bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Öteden beri partimizin üyesi olan ve olmayan vatandaşlarımızın bizden bir talebi vardı. Adaylarımızı açıklamak için Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimini beklememiz istendi. Seçimden 9-10 ay önce adaylarımızı halka tanıtmamız istendi. Bu konuda partimize yoğun bir talep vardı. Biz de parti olarak bu talebi değerlendirdik. Genel merkezimiz bir takvim çalışması yaptı. Bu takvim çalışmasına Temmuz ayı başlarında karar verildi. Akabinde 15 Temmuza kadar, il ve ilçe örgütlerinde yönetici pozisyonunda bulunan ve önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvuru yapmak isteyen arkadaşlarımıza istifa zorunluluğu getirildi”dedi.

Gürkan yaklaşan seçimlerde partisinin Edirne merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde de iddialı olduğunu belirterek “biz Süloğlu ve Lalapaşa’da belediyeyi alacağız.Diğer ilçelerimizde de zaten belediyeler bizim ve bunları muhafaza edeceğiz.Ancak Edirne il merkezinde oylarımızı yüzde 75’in üzerine çıkaracağımıza söz veriyorum”dedi.

İl Başkanı Oktay Bozkurt ise sözü ilçe başkalarına vererek sadece kendilerini kısaca tanıtmalarını istedi. Oktay Bozkurt’un sessiz kalması ise dikkat çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30