banner78
banner25

İğne ile kuyu kazdılar!
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri 8 yıldır çözülemeyen cinayet olayını 1.5 ayda çözdüler.
 
8 yıl önce 11 Ocak 2005 tarihinde Ebru Koç isimli genç bir kızın kayıp şahıs olarak ailesi tarafından Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına girilmesi ile başlayan sürecin ardından 8 yıl geçtikten sonra kayıp kızın bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.Edinilen bilgiye Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri kayıp şahıslar ile ilgili dosyalardan yola çıkarak inceleme başlattı.2005 yılında ortadan kaybolan ve Kız meslek Lisesi öğrencisi olan Ebru Koç’un dosyasını araştıran ekipler işe ilk olarak o tarihte kullanmış olduğu cep telefonundan yola çıkarak başladılar.Telefonun verdiği sinyal noktaları ile son sinyal noktası arasında adeta iğne ile kuyu kazan ekipler olayla bağlantısı olduğu düşünülen olay tarihindeki sevgilisi ve olayla bağlantısı bulunan kişilerin telefon sinyallerini de izlemeye aldılar.
Kişiler üzerinde yapılan telefon yer tespitleri ve kişilerin ifadelerine başvuran ekipler olayla ilgili tüm bilgileri bir noktada toplayarak çalışmalarına başladılar.
İlk olarak olay günü birlikte olduğu sevgilinin ifadesini alan ekipler yaptıkları araştırmada Süleyman A.nın maktule Ebru Koç ile birlikte olduğunu ve sonraki iki gün içerisinde gerek kızın gerekse Süleyman A.nın telefon konuşmalarında yoğunlaşmalar olduğunu tespit etti.Sorguyu derinleştiren ekipler Süleyman A.nın olayı anlatmaya başlaması ile olayı çözmeye başladılar.
Emniyette verdiği ifadesine göre olay günü Meriç nehri kenarında bulunan DSİ rekreasyon sahası yanında bulunan arazide dolaştıklarını ve o esnada o bölgede görevli olan ve halen aynı görevine devam eden çiftçi mallarını koruma müdürlüğünde arazi bekçiliği yapan F. K.
nın kendilerini uygunsuz vaziyette gördüğü için çağırarak uyardığını ve ardından kimliklerini isteyerek not ettiğini belirtti.F.K.nın ertesi gün kendisini aradığı ve kız arkadaşı ile birlikte aynı yere gelmesini istediğini anlatan Süleyman A. “Konuşmak için gittiğimizde kendisi kız arkadaşımla ilişkiye girmek istediğini aksi halde konuyu ailelerine anlatacağını söyleyerek bizi zorladı”dedi.Tartışmanın büyümesi ile belinde bulunan tabancası ile kız arkadaşıma ateş etti diyen F.K.nın daha sonra “eğer ses çıkartırsan senide öldürürüm” diyerek cesedi ortadan kaldırmak için plan yaptıklarını ve cesedi Kazanova mevkii olarak bilinen Meriç nehri kenarına arabanın bagajında getirdiklerini, üzerini soyarak ayaklarına bağladıkları bir taş ile nehre attıklarını ve eşyalarını da Yıldırım semtinde yaktıklarını itiraf etti.
Bunun üzerine F.K.yı görevi sırasında üzerinde bulunan tabancası ile gözaltına alan polisler sorgu için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi cinayet büro amirliğine getirdiler.Yapılan sorguda suçlamaları kabul etmeyen F.K.nın Süleyman A.yı tanımadığını ve olayla hiçbir alakası olmadığını belirtti.
8 yıldır kayıp olan Ebru Koç’un cesedinin atıldığı nehir kenarında yer tespiti yaptıran ekipler Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Su altı grup amirliği kurbağa adamlarından yardım isteyerek -3 derece sıcaklıkta dalgıçlarla birlikte dip taraması yaptılar.Yapılan tarama sonrasında ceset yada bağlanıp atıldığı iddia edilen taşa rastlayamayan ekipler 1 saate yakın aramasına son verdiler.
Nehir sahasında defalarca taşkın olduğunu ve nehrin bu noktalarda akıntısının çok yüksek seviyelere çıktığını belirten ekipler cesedin 8 yıl süre ile aynı noktada kalmasının söz konusu olamayacağını belirterek başka delillere yöneldiler.
Olayla ilgisi olduğu tahmin edilen ve emniyette göz altında tutulan iki kişi bugün haklarında hazırlanan evraklarla Edirne Adliyesine sevk edilerek hakim karşısına çıkartıldılar.Sanıklart verilen karar doğrultusuda kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezeevine konuldular.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30