banner78
banner25

İçtiğiniz içkiye dikkat!
Edirne Emniyet Müdürlüğü düzenlediği operasyonlarda sahte içki üreten adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Özellikle Turizm sezonunun gelmesi ile Türkiye’nin turizm bölgelerinde alkol tüketimin artması sonrasında sahte alkol üretimi yapmaları muhtemel kişi ve bunlara bağlı adresler üzerinde çalışan Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay süren bir çalışma sonrasında 5 il ve bu illerde  tespit edilen adreslere operasyon düzenledi.

İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli ve Edirne'de bulunan adreslere düzenlenen operasyonlarda çöplerden topladıkları şişelere kurdukları derme çatma ve sağlıksız imalathanelerde alkol doldurup bunları pazarlayan kişilere yapılan baskında 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan baskınlarda ele geçirilen çok sayıda sahte içki imha edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilerek burada basına gösterildi.

Baskın yapılan imalathanelerde üretilen ve çok ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği endişesi taşıyan sahte içkilerin Antalya ve İzmir gibi turistlerin yoğun olduğu bölgelerdeki otel ve diskolara pazarlandığını belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan

“Çok büyük endişelerimiz var. Kaçak içki kullananların sağlığını kaybedecekleri yönünde doktorlar tarafından kesin raporları var. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce Rus turistler hayatını kaybetti. Bu konular bizim turizmimizi etkileyen faktörlerden biridir. Yaptığımız çalışma, 2013 yılının Ocak ve Haziran aylarını kapsıyor. Gümrük kaçakçılığı suçları arasında 65 olayda 137 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı, 7 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi, 1 şahıs tutuklanmıştır. Bu şahıslar tutuklanır ya da tutuklanmaz o yargının kararıdır, biz öyle bir değerlendirme yapamayız, biz işimizi yaparız.”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30