banner137
banner25

Havada bulut, maaşları unut!
Edirne’de bir süre önce yeniden düzenlenerek faaliyete geçen ve Edirne Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan araç park yerleri, işletmesi mağduriyetleri de beraberinde getirdi.

Edirne Belediyesinin birçok hizmet alımı işi başta olmak üzere, kilit taş ve benzeri işlerin yanında son olarak araç park yerlerine ilişkin yapılan ihaleyi de kazanan Bulut İnşaat San Tic.Aş.’nin belediye de çalışan yaklaşık 250 kişiyi mağdur ettiği ileri sürüldü.

Sürekli olarak hizmet alımı adı altında yapılan taşeronlukla işlerini yürütmeye çalışan Edirne Belediyesi sözleşme şartlarında “işçinin maaşı aksatmadan ödenir” ibaresi olmasına rağmen çalışan hizmet alımı gençleri 2 ayı aşkın bir süredir mağdur etmeye devam ediyor.

Araçların park yerlerinden ücret alan gençlerin çalıştığı firmanın 2 aydan buyana maaşları ödemediği ve 40 kadar çalışanı mağdur ettiği ileri sürülürken aynı mağduriyetin yine aynı firma tarafında yapılan su sayaçları okuma işinde de yaptığı ve burada çalışan personele de maaş ödemeği iddia edildi.

Söz konusu firmanın belediye bünyesinde hizmet alımı adı altında 250 kadar kişiyi çalıştırdığı ancak maaş ödemesi konusunda belediyeden aldığı parayı çalışanlara yansıtmakta gecikmeler yaşattığı ifade edildi.

Öte yandan firma üzerinden çalışan elamanların kira,aidat ve benzeri masraflarının olduğu ancak bunları ödeyemedikleri için bir çoğununun icra ile başlarının dertte olduğu belirtilirken işveren tarafından maaşlarında ödenmesi konusunda bir girişim yapmadığı,belediyenin de bu konuda ilgili firmayı uyararak çalışanın hakkını savunmadığı ifade edildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaan demir 11 yıl önce

nekadar düşüncesiz ne kadar vicdansız insansınız yahu adamlar başkanın oğlunu etso başkanı yapmak için harcıyorllar parayı kim takar taşaron işçiyi emekçiyi , araştırmadan soruşturmadan haber yapıyorsunuz ayıp çok ayıp :)

banner30