banner78
banner25

Gürbüz

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başlamasına sayılı günler kala Er Meydanında güreşecek başpehlivanlar yavaş yavaş Edirne’ye gelmeye başladı.

5 Temmuz 2013 günü yapılacak resmi açılış töreni ile resmen başlamış olacak olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde güreşçiler kalacakları otellere yerleşmeye başladılar.651 nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz kaldığı otelde açıklamalarda bulunarak bu yıl Kırkpınar’a en iyi şekilde hazırlandığını ve altın kemerin sahibi olmak istediğini belirtti.

Bu yıl 652 ncisi yapılacak olan ve 3 yıl üst üste başpehlivan olarak adını Kırkpınar’a yazdıran pehlivana verilecek olan 1400 gr ağırlığındaki 400 bin TL değerinde 22 ayar saf altından oluşan altın kemeri almak istediğin belirten Gürbüz “bu sene başpehlivan olursam altın kemerin sahibi olacağım.Cumhuriyet tarihinde dört kişi bu başarıya ulaştı ve ben beşinci kişi olmaya çalışacağım”dedi.

1 yıl boyunca katıldıkları çeşitli güreşlerde derecelere giren ve buralarda gösterdikleri başarılarla yağlı güreşlerin finali olarak bilinen Kırkpınar’a katılan Ali Gürbüz geçirdiği sakatlığın kendisini sarstığını ancak sıkı hazırlık yaparak bunun üstesinden geldiğini belirtti.

1988 yılında almış olduğu üst üste başarılarla adını Kırkpınar tarihine yazdıran altın kemer sahibi Recep Gürbüz’ün oğlu olan Ali Gürbüz babasının izinde gitmek istediğini ve memleketi Antalya’ya babasından sonra altın kemeri götüren isim olmak istediğini kaydetti.

1.98 cm boyunda 110 kg ağırlığında olan Ali Gürbüz sezon başında bir sakatlık geçirdiğini ve en iyi şekilde hazırlanarak bunu atlattığı ifade etti.Bazı güreşlere geçirdiği ameliyat sonrasında katılamadığını ve bununda bazı basın ve yayın organlarında yanlış haberlerle lanse edildiğini belirten Gürbüz “basında doping konusu ile ilgili bazı dedikodular yer aldı.Ben ameliyat olduğum için bazı güreşlere katılamadım.Federasyonumuz bize doping numunesi almak için görevliler gönderdi.Federasyonun verdiği tarihte numune verilecek yerde hazır bulundum.Doping numunemi verdim.Kırkpınar öncesi doping numunemi vererek buraya geldik.Hedefimiz burada Başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak”dedi.

Başpehlivanlık güreşleri öncesinde yıllardır yapılan bir yanlışa dikkat çeken Ali Gürbüz “güreşçiler başaltından üçer üçer çıkıyor.Buda başta çok büyük yığılma yapıyor.40 yaşın üzerinde olan güreşçilerde güreşiyor.Başta şu an 74 tane başpehlivan var.Ben bundan rahatsızım.Geçmişte tarihlere baktığımız zaman 15-20 tane başpehlivan vardı.Tabi bu git gide arttı ve ben ilk başa çıktığımda 48-50 kişi vardı.Şu anda 74 kişi var ve bu sahaya sıralandığımızda bile almıyor”diyerek bir önerisini olduğunu söyledi.

Gürbüz önerisinde “Baş altından sadece bir, ikinin çıkarılması bu baştaki yığılmanın önlenmesi çok iyi olur”dedi.   

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sezon başpehlivan unvanını kazanacak güreşçiye altın kemerin haricinde verilecek çeşitli ödüllerin yanında 30 bin 250 lira da para ödülü verilecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30