banner78
banner25

Gurbetçiler Bulgaristan tarafını protesto etti!
 Gurbetçiler Bulgar tarafını protesto etti!

Yaz tatillerini geçirmek üzere çalıştıklarını Avrupa’nın değişik ülkelerinden anavatanları Türkiye’ye gelen çok sayıda gurbetçinin dönüş çilesi devam ediyor.

Yaklaşık 450 bin araç ile bu araçlarda bulunan 2 milyon civarında gurbetçi vatandaşın Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından gelerek Türkiye’de başlayan tatillerinin sona ermesi ile dönüş yolculuklarıda başladı.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısındaki saha içinde bekleyen ve saha dışında bulunan E-5 Kapıkule yolunada 3 km taşan araç kuyrukları nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

Polis ekipleri gurbetçi vatandaşların dönüşlerinde hak ihlali olmaması için sıra çalışması yaparak yolun iki şeridini tır sürücüleri ve gurbetçi vatandaşlara ayırmış durumda.Çok sayıda gurbetçinin iş başı tarihlerinin Pazartesi günü olması nedeniyle hafta sonu yoğun trafik yaşayan Kapıkule sınır kapısında araçlar ortalama 2 ila 4 saat civarında bekleyerek geçiş yapıyorlar.Uzun süren bekleme nedeninin Bulgaristan tarafından kaynaklandığını belirten yetkililer,Bulgaristan tarafının olası kaçak yolcular için sıkı denetim yaptıklarını ve her gurbetçi aracını aramaya tabi tuttuklarını belirterek işlemlerin yavaş ilerlediğini kaydettiler.

Bulgaristan’ın Kapitan Andreovo sınır kapısının tamamen dolu olması ve işlemlerin yavaş yapılması Kapıkule gümrüğünde bekleyen gurbetçilerin klakson çalarak protestosuna neden oldu.Kapıkule gümrük sahasında bekleyen yaklaşık 2 bin civarında araç sürücüsü Bulgaristan tarafında kendilerini neyin beklediğini bilmediklerini ifade ederek her yıl aynı sorunu yaşadıklarını belirttiler.

Özelikle araçlarda bekleyen küçük çocukların sıcaktan sıkıntı yaşadıklarını belirten gurbetçiler işlemlerin hızlandırılması için Bulgar yetkililerle görüşme yapılmasının işlemleri hızlandırabileceğini ifade ettiler.

Son 24 saat içinde sadece Kapıkule gümrük kapısında 7 bin civarında araç ile bu araçlarda bulunan 28 bin yolcunun çıkış işlemlerinin yapıldığını Avrupa’ya açılan diğer sınır kapıları İpsala,Hamzabeyli,Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarındanda 24 saat içinde 10 bin araç,40 bin civarında yolcunun çıkış işlemlerinin yapıldığını belirttiler.

Gurbetçilerin Kapıkule sınır kapısını tercih etmelerinden dolayı yoğunluk yaşandığı ifade edilirken Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarının boş olduğu,gurbetçilerin bu sınır kapılarına yönelerek daha rahat ve çabuk bir geçiş imkanı bulabilecekleri kaydedildi.

Yoğunluğun hafta sonları yaşandığı ve 15 Eylül’e kadar sürmesinin beklendiğini belirtildi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30