banner78
banner25

Genel kurulda kriz!
Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Olağan Genel Kurulunda bayrak krizi yaşandı.
Toplantıda saygı duruşu yapılmaması ve İstiklal Marşımızın okunmaması salonda bulunanların tepkisine neden oldu.Toplantıya katılan Ak Partili ve CHP li İl Genel Meclis üyeleri ile köy muhtarları tepkilerini göstererek toplantıyı terk ettiler.
Deveci Han Kültür merkezinde Edirne Vali yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında başlatılan genel kurulun gündem maddelerinin okunmaya geçilmesi sonrasında İstiklal Marşının okunmaması ile başlayan gerginlik, salonda Türk bayrağı ve Atatürk posterinin olmaması ile daha da büyüdü.
Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında yapılan toplantıda faaliyet raporu okunurken söz alan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş, “Böyle genel kurul olmaz. Ne bir belge var, ne bir İstiklal Marşı okunuyor, ne bir Türk bayrağı var. Burası Güneydoğu değil ki” diyerek tepkisini dile getirdi. AKP’li İl Genel Meclisi Üyesi Arslan Kıyunat ise “Toplantıda önce İstiklal marşı okunur ondan sonra devam edilir. Kongre paldır küldür gidiyor. Buyurun yapın” dedi. Bu sırada salonda bulunan İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar salonu terk etmeye başladı. Muhtar ve üyelerin arkasından seslenen Vali Yardımcısı Özkan, toplantıyı terk edenleri geri döndüremeyince salonda kalanlarla toplantıya devam etmek zorunda kaldı.
Salonda Türk bayrağının bulunmamsının kendisiyle bir ilgili olmadığını kaydeden Özkan, “Onu gidip Kültür Müdürüne sorun” dedi. Özkan daha sonra basın mensuplarının da dışarı çıkarılmasını istedi.
CHP’Lİ GEÇMİŞ: TÜRK BAYRAĞI BUGÜN YOK SAYILMIŞTIR
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş, salonda Türk bayrağının olmamasını, Edirne’ye ve Türk halkına saygısızlık olarak niteledi. Genel kurul salonunda Türk bayrağının olması gerektiğini ifade eden Geçmiş, “Türk bayrağı olmazsa olmazdır. Bugün bizim ülke bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı bugün yok sayılmıştır” dedi.
AKP’li İl Genel Meclisi Üyesi Arslan Kıyunat ise, “Hatalar belki bilinçli veya bilinçsiz yapıldı fakat bu yanlıştır” dedi.
Bir başka CHP’li Üye Erdal Akgün ise yaptığı açıklamada, “Bayrak unutulduysa bilin ki insanlar kendini unutmuştur. Bunlar bir deneme süreci. İnsanların tepkisinin ölçmek için yapışan işler” diye konuştu.
Öte yandan Vali Yardımcısı Ayhan Özkan’ın Ak Parti listelerinden Milletvekili aday adayı olması ve sonradan hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmesi yaşanan olayların sebeplerinden biri gibi görünürken,verilen tepkinin İl Özel İdaresinde son günlerde yaşanan tayinler ve işten çıkartılmalarla ilgili olduğu yorumları yapılıyor.aa
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30