banner137
banner25

Geleneksel ağa karşılaması yapıldı!
652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son 5 yıldır ağalığını yapan işadamı Seyfettin Selim, davul ve zurnalarla karşılandı. Üç yıl üst üste ağalık yaptığı için altın kemerin ebedi sahibi olan ağa Selim'e Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından altın kemer takıldı.

Edirne'de bu yıl 652'nci kez düzenlenen Kırkpınar Güreşleri'nin başlamasından önce Ağa Seyfettin Selim'in kente gelmesi nedeniyle tören düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve beraberindekiler, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Talatpaşa Caddesi üzerindeki Orduevi önünde davul zurnalar ile karşıladı.

Cumhuriyet tarihinin iki altın kemerli ağası olarak tarihe geçen Ağa Seyfettin Selim ve beraberindekiler daha sonra Edirne Valisi Hasan Duruer’in katılımıyla Atatürk anıtını gelerek burada anıta çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

Edirne Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve beraberlerindeki protokol üyeleri daha sonra bando eşliğinde Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını ziyaret etti. Mezara çelenk bırakılmasının ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dualar okundu.

Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın Edirne Belediye Başkanı ile basında yerel alan ve karşılıklı atışmalara neden olan haberlerden dolayı aralarının açık olduğu ve açılış törenlerine katılmadığı belirtildi.

 

 PEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKTI

652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde minik pehlivanlarda sabah ilk güreşleri için er meydanına çıktılar. Sarayiçi'nde sabah saat 09.00’da başlayan günün ilk güreşlerinde minik kategorisinde yer alan pehlivanlar birbirlerini yenebilmek için mücadele etti. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl er meydanın da bin 678 pehlivan mücadele edecek olup bunlardan 67 sinin başpehlivan olduğu belirtildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30