banner78
banner25

Fotoğrafların dili
Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD)bünyesinde Bülent Öniz öncülüğünde kurulan ‘Selimiye Camii ve Külliyesi’ adlı atölye çalışmasının fotoğraf sergisi Margi Hotel’de açıldı.
Birçok atölye çalışmalarıyla Edirne’nin değerlerini fotoğraflayan EFOD son olarak ta UNESCO dünya mirası listesine giren şehrin simgesi konumundaki Selimiye Camii ve külliyesini fotoğraflayarak sergiledi. Sergi Mimar Sinan’ın 425’inci ölüm yıldönümünde Margi Hotel’de katılımcıların büyük ilgi göstermesine neden oldu. ‘Selimiye Camii ve Külliyesi’ atölye sorumlusu Bülent Öniz törende yaptığı konuşmada, “Çok değerli 12 arkadaşımla birlikte 1 yıl boyunca Selimiye Camii ve külliyesini içeriden, dışarıdan, kışın ve yazın fotoğraflamaya gayret ettik. Çok güzel bir birliktelikle arkadaşlarımla uyumlu bir çalışma sonucunda nihayetine ulaştık. Dünyaya mâl olmuş çok önemli bir eseri bir miktar tanıtabilirsek ne mutlu bizlere. Başta Edirne Belediyesi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
EFOD Başkanı Serdar İyiiz sergide yaptığı konuşmada, “geçtiğimiz yıl alan yönetimi ile yaptığımız toplantılarda Selimiye Camii ve külliyesi için ne yapabiliriz, ne gibi katkılamız olur diyerek bu atölyeyi kurmaya karar verdik. Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar geçen zamanda Selimiye’yi fotoğrafladılar. Bu serginin buraya gelmesinde katkıları olan Belediye Başkanı Hamdi sedefçiye çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30