banner137
banner25

Fetih kutlamaları başladı!
Edirne Valiliği tarafından organize edilen fetih kutlamaları Saraçlar caddesinde başladı.Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğünün katılımıyla gerçekleşen kutlama etkinlikleri büyük ilgi gördü.
Fethin 652 nci yılı münasebetiyle düzenlenen kutlamaların bu yılki ilk ayağı Saraçlar caddesinde başladı.Saat 18:00 da Genel Kurmay Başkanlığına bağlı Mehteran Bölüğünün cadde üzerinde yerini alması ile başlayan etkinliğe Edirne Valisi Hasan Duruer,54 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü,Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehter Bölüğünün saraçlar caddesi başında yerini alması sırasında çok sayıda meraklı vatandaş hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbiri ile yarışırken, bölüğün yürüyüşü sırasında alkışlar caddeden hiç eksik olmadı.
Mehter Başı tarafından verilen komut ile konser düzeni alan mehteran bölüğü her zamanki gibi seslendirdiği eserler ile adeta vatandaşları büyüledi.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin resmi marşı olan Kırkpınar Marşını da repertuarına eklediği görülen mehteranın marşı çalması ile caddede ki izleyicilerin gururu iki katına ulaştı.
Yaklaşık 45 dakika süren konserin ardından açıklama yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’nin Fethinin 1361 yılında gerçekleştiğini, bu günün anlam ve önemini yaşatmak adına da Edirne Valiliği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bu ruhu yaşatmak adına böylesi bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek etkinliğin hafta içinde de devam edeceğini kaydetti.
Fetih kutlamaları Pazar sabahı saat 10:30 da başlayacak olan fetih Yürüyüşü ile devam ederken, Deveci Han Kültür Merkezinde saat 15:00 da düzenlenecek olan “Osmanlı Devleti ve Edirne’nin Fethi” konulu konferans ile devam edecek.
Salı günü ise Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu tarafından Cumhuriyet Dönemi Bestekarlarının eserlerinin seslendirileceği konser saat 20:00 da Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşecek olup son bulacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30