banner137
banner25

Engelli maaşı istediler!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğuştan cam kemik hastalığına sahip iki erkek kardeşi evinde ziyaret etti.
 
Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Bakan Şahin Valiliği ziyaretinin ardından cam kemik hastası 17 yaşındaki Bayram ve 15 yaşındaki Nihat Tekin kardeşlerin yaşadığı Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki evine gitti.
 
Edirne Valisi Hasan Duruer, Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve’nin de eşlik ettiği Bakan Şahin çocukların annesi Berivan Tekin tarafından kapıda karşılandı.
 
Ailenin bir yaşındaki çocuğu Berat’ı kucağına alan Bakan Şahin, hasta kardeşlerin yanına oturdu.
 
Çocukların eğitim durumu hakkında bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, 8. Sınıftan sonra eğitimlerine ara verilen Bayram ve Nihat kardeşlerin eğitim ve öğretimlerine kaldığı yerden devam etmesini istedi.
 
Bakanla görüşme isteği kabul edilen Bayram Tekin, “Engelli maaşı alamıyoruz. O yüzden mağduruz. Evde bakım alıyoruz. Mağdur olduğumuzu düşünüyorum. Bize yardımcı olursanız seviniriz.” talebi üzerine bakan Şahin, çocukların yaşamının kolaylaşması için elinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Anne Berivan Tekin, “Bu hastalığın tedavisi yok. Ancak ayda bir hastanede yatıp kırıkların azalması için damardan bir iğnenin yapılması gerekiyor. Şimdi 3 ayda bir tedavi evde devam ettiririyoruz. Çok acil bir şey olmazsa 3 ayda bir gidip tahlil yaptırıyoruz. Ancak kırıklarımız çok oluyor.” dedi.
 
Üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Bakan Şahin, “Tedavisi zor bir hastalık. Zor bir sınav, tedavisi zor bir hastalık ama bize talepleriniz doğrultusunda üzerime düşen herşeyi yapmaya hazırız.” diye konuştu.
 
Hastalığının nedeni olarak akraba evliliği denilmediğini anlatan Şahin, akraba evliliği hususunda duruşlarının belli olduğunu kaydetti.
 
Sağlıklı nesillerin yetişmesi için dikkatli evliliklerin yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Bazen mali olarak ne yaparsanız yapın genetik olarak tıp yeteri derecede ilerleyemezse işte çocuklarımızda olduğu gibi zorluk yaşanıyor. En büyük sıkıntımız budur. Diğer şekilde biz her türlü imkana sahibiz. Ama tedavisi için yapalacak bir şey olmayınca kimse bir şey yapamıyor. Bu rahatsızlık için dünyadaki gelişmeleri takip edelim. Eğer yapılacak bir şey olursa sizlerle paylaşırız.” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30