banner137
banner25

“Ellerini ceplerine değil vicdanlarına koysunlar”
Kanser hastası genç kız Bakan Bayraktar’ın yaptığı hareket sonrasında tüm yetkililere seslenerek “bu gibi durumlarda ellerini ceplerine değil vicdanlarına koysunlar” dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne ziyareti sırasında yanına gelerek yardım istemesi ile başlayan kanser hastası kızın dramı bir anda ülke gündemine oturdu.Lenf kanseri olduğu gerekçesi ile yurt dışından gelen ilaçlarını almakta sıkıntı yaşayan Trakya Üniversitesi İngilizce öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Dilek Özçelik Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan yardım istedi.Namaza geç kalacağı gerekçesi ile genç kızı dinlemeden eline tutuşturduğu para ile başından savuşturan Bakan Bayraktar’ı cami çıkışında bekleyen ve yanlış anlaşıldığını belirterek “ben dilenci değilim” diyerek parasını geri iade eden Dilek Özçelik bugün Edirne Valisinin daveti üzerine Valilik makamına geldi.Valilik makamında gazetecilere Dilek Özçelik’le beraber açıklama yapan Vali Hasan Duruer Devlet olarak Dileğin yanında olduklarını belirterek “biz Devlet olarak Dilek ve onun gibi olan insanların yanındayız”dedi.
Yaşadığı süreci anlatan Dilek Özçelik ise hastalığını öğrendikten sonra ailecek üzülemediklerini belirterek yaşadığı süreci anlattı.
Lenf kanseri olduğunu 3 hafta önce öğrendiğini anlatan Dilek Özçelik teşhisinin konmasından sonra kullanılacak olan ilaçların yurt dışından getirilmesi gerektiğini ve bu ilaçların Türkiye’de olmadığını doktorunun ifade etmesi üzerine arayış içine girdiğini belirtti.İlacın yurt dışından getirilmesi sürecinde bir kişiden destek aldığı ancak getirilmesinin kendisi için imkansız olduğunu aktaran Özçelik “bu ilaçlar Amerika,Hollanda, Fransa ve Almanya’dan getiriliyor.Prosedür gereği yurt dışından ilacın Türkiye’ye girmesi çok zor.Benim zaman kaybı gibi bir lüksüm yok.Hali ile ne yapacağımı bilemedim.Ailecek yerde miyiz gökte miyiz bilemedik.İlgili makamlarla görüşme taleplerimiz hep randevu ile oldu.Eğer bir insan sağlık için yardım istiyorsa aciliyeti vardır.Ben ilaç dedim o para dedi”diyerek süreci anlattı.
Yaptığı girişimin ve bu durumun kamuoyuna yansımasının diğer ilaç bekleyen ve sıkıntı yaşayan insanlar için kat edilmiş bir yol olduğunu belirterek “ben kendi ilaçlarım diye gittim ama sonradan fark ettim ki bu benim ilaçlarım değil benim gibi birçok hastanın ilaçları.”dedi
 
Bakan Bayraktar’ı affetmeyeceğim!
 
Çevre ve Şehircik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kendisine para yardımı yapmasını asla affetmeyeceğini belirten Dilek Özçelik “Mevki ve makam sahibi değilim ama şunu söyleyebilirim ki, insanım ben de değer yargılarım var. Bu hayatta en değer verdiğim şey minnet duygusudur. Teşekkür ediyorum. Bakanımız dün yapmış olduğu davranışının hata olduğunu bilincine varmış olsa gerek ki, üzüntüsünü dile getirmiş. Fakat Sağlık Bakanı'nın geleceğini söylediniz. Sağlık Bakanı yardım ederse kabulümdür. Ama Sayın Bayraktar'ın yardımını istemiyorum. Abartma, saçmalama denilebilir ama insanım ve ben ömür boyu o insana belki yanlış ve belki de anladığım doğrudur. Kendilerine karşı aldığım her nefeste minnet duygusu içerisine girmek istemiyorum. Girmeyeceğim. Söz konusu ölüm dahi olsa o durumu kendimi sokmayacağım. Benim tek derdim ilaç. Dün görmek istediğim insanlıktı." açıklamasını yaptı.
Dilek Özçelik tedavisinin başlaması için Trakya Üniversitesi Hastanesi Hematoloji servisine yatırıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30